VUT CESA Brno 1
3.kolo, so 28.10.2017
Brno Gullivers
6
:
4
(4:1,1:1,1:2)
Liberec
Brno Gullivers
Liberec
Branky: 3. Jan Videman, 12. Jan Videman, 18. Tomáš Večeřa, 20. Jan Videman, 37. Michal Házy, 49. Milan Ducar - 11. Adam Štěpán, 23. David Šklíba, 41. Adam Balatka, 57. David Šklíba; rozhodčí: Roman Sladký - Radek Vybíhal; vyloučení: 3:2; využití: 1:2; diváků: 29; zásahy brankářů: Michal Bartoň 23 - Jan Hladík 21; po třetinách: 4:1, 1:1, 1:2;

Reportáž

Liberečtí vstoupili do utkání aktivně a dvakrát nebezpečně zahrozili, oba pokusy skončily na tyči. Zde platilo nedáš, dostaneš a brněnští se tečovanou střelou dostali vzápětí do vedení. V přesilové hře se podařilo vyrovnat z hole Adama Štěpána. Ze strany Liberce to ale bylo pro tuto třetinu vše a ne příliš povedený výkon Brno ještě třikrát potrestalo.

Druhá třetina už vypadala ze strany Liberce daleko lépe, což potvrdil i gólem David Šklíba. Šance se kupily na obou stranách, ale oba gólmani byli proti změně skóre. To se měnilo až 3 minuty před koncem třetiny, kdy Gullivers zvyšovali na 5:2.

Závěrečná část začala přesilovou hrou Liberce, kterou využil Adam Balatka. Přibližně v polovině třetiny vstřelilo Brno šestý gól a pak už následovala jen závěrečná snaha libereckých o zvrácení výsledku. Tento tlak dokázal využít svou druhou brankou v zápase jen David Šklíba a tak utkání skončilo vítězstvím domácích.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích, pana Romana Jandy: "Do zápasu jsme vstoupili se 14 hráči do pole, po zápase jich máme 11 funkčních a tři body k tomu. Týmové a tvrdě vybojované body, které si naši hráči zaslouží. Děkuji soupeři za zápas a přeji příjemnou cestu na východ."

Komentář trenéra hostů, pana Ježka: "Vyrovnaný zápase, který rozhodla první třetina. Nekoncentrovaný a netýmový výkon v úvodní třetině nás stál zápas. Děkuji soupeři za fér utkání".