Aktuální zprávy
03.01.2019 - Redakce

Liberec přetlačil Tatran a slaví postup do pohárového finále!

Prvním soupeřem libereckých borců v roce 2019 byl střešovický Tatran. Toto střetnutí semifinále poháru se konalo v Praze. Liberec dokázal potvrdit formu, a i s velkou porcí štěstí se dokázal probojovat do finále.

Tatran Teka Střešovice vs. FBC Liberec 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Oba týmy vstoupily do zápasu velmi koncentrovaně. Po několika šancích otevřel skóre Lhota, který v 10. minutě proběhl středem hřiště a parádně zakončil pod břevno. Poté jsme byli svědky mnoha zblokovaných střel a zákroků obou gólmanů. Ke konci třetiny dostali liberečtí příležitost přesilové hry. Ačkoliv míček drželi spíše hosté, přesto se podařilo přesilovku využít znovu z hole Lhoty. Radost Liberce částečně zkazil v čase 19:55 Ullmann, který snížil na 1:2 z pohledu Tatranu.

Začátek druhé periody vyšel lépe domácím což potvrdil Kolísko, který vyrovnal na 2:2. Ve třicáté minutě se ale podařilo uniknout Rozkovcovi, který vrátil vedení zpět na stranu Liberce. O šedesát pět sekund později využil nabídku Ferdana Baudisch a zvýšil na 4:2. Konec druhé třetiny už ale spíše patřil domácím, kteří se ale nedostali do gólových šancí díky houževnaté obraně hostů.

Úvod třetí části byl ve znamení velkého tlaku střešovických, kteří nedávali moc prostoru libereckým hráčům. I díky tomu Gašparík snížil v sedmačtyřicáté minutě na rozdíl jediného gólu a ve Stodole to vypadalo na vypuknutí velkého dramatu. Liberec ale enormnímu tlaku odolal a za velkého příspěvku Vaníčka slaví vysněný postup do finále poháru.

Branky: 2x Lhota, Rozkovec, Baudisch

Finálový zápas Poháru České pojišťovny se odehraje před kamerami České televize 16. ledna v daleké Olomouci. Soupeřem budou Pardubice, které zvítězily nad Ostravou v paralelně hraném semifinále 10:4. Ještě předtím ale Liberec čekají tři superligové duely, první z nich s pražským Chodovem již tuto sobotu.