Mládež
10.01.2019 - Redakce

Junioři mají za sebou další utkání

FBC Liberec vs. ACEMA Sparta Praha UNYP 1:8 (0:3,0:3,1:2)

Zápas pro Spartě nás zastihl v době, kdy velká část běžné sestavy byla ve Švédsku. Věděli jsme, že v rozdílné sestavě to bude skutečně těžký zápas. Soupeř od začátku ukazoval, že body si chce odvézt z Liberce všechny. Mohutný tlak v sice zprvu góly nepřinášel, ale to bylo především díky skvěle chytajícímu Volejníkovi. První třetina i přesto skončila 0:3

Druhá perioda i přes stejné skóre byla o něco lepší. Spíše šlo ale o zlepšený pohyb v obranném pásmu, kde jsme dokázali lépe eliminovat soupeřův tlak. V útoku se nám moc nevedlo po většinu zápasu. I tuto třetinu jsme prohráli 0:3

Do poslední fáze jsme šli, opět s cílem zase se o něco zlepšit. To se nám určitě povedlo. Mnohem více jsme hráli na balonku a dostávali se tak do brankových příležitostí. Vsítit se nám podařilo pouze jednou v přesilové hře a to, když se ranou z půlky prosadil kapitán Ballaty.

Hodnocení trenéra: „Z celkové hry mám dobrý pocit, většina týmu do toho dala 100%. Kluci podali tak výkon, za který se rozhodně nemusí stydět. Soupeř nám dal 3 góly z dorážky, 2 branky z brejku a jeden jsme si dali sami. Ve hře 5:5 jsme se dobře pohybovali a dokázali soupeře držet na uzdě. Svou premiéru si odbyl dobře hrající Jakub Vacek. Na střídačce juniorů stál poprvé Radek Valeš.“

FBC Liberec vs. FBŠ Bohemians DDM Praha 7 5:9 (2:2,2:4,1:3)

V tomto utkání jsme čekali, až se nám do sestavy vrátí naši zlatí kluci ze Švédska. Bohužel těch zbylo jen malé torzo. V den utkání bylo dohromady 10 omluvenek a tak sestava nebyla z těch nejsilnější. Zato soupeř nelenil a přivezl až na jednoho hráče to nejlepší co mohl.

Od začátku jsme hráli velmi dobře. Dařila se nám kombinace, dobře jsme hráli na míčku a byli nebezpeční v zakončení. První branku jsme vstřelili ve vlastním oslabení, kde Bartoš našel úplně volného Krejčího mezi kruhy. Soupeř nás pak chvilku zmáčknul a vyrovnal po krosové přihrávce střelou do prázdné branky. Ta naše necelou minutu poté však stála za to. Třikrát jsme si rychle vyměnili míček a změnou pohybu se dostali, až do situace kde Blažek přihrával před branku na volného Stránského, který se nemýlil. Do kabin se nakonec šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

V druhé půli soupeř trochu přidal a bylo to znát. O něco častěji jsme hráli v obranném pásmu a také více bez míče. Vířivý pohyb soupeře nám dělal problémy a soupeř v krátkém sletu událostí dal 3 branky. Nám se podařilo dát branky pouze z nestandartních situací, nejprve z trestného střílení a ke konci třetiny hezkou ranou do šibenice v přesilové hře.

V třetí třetinu už nám došli síly a to především mezi 53-54 minutou, kde jsme dostali 3 branky a bylo po možnosti závěrečného dramatu. Pár sekund před hvizdem, už jsme jen kosmeticky upravili skóre.

Hodnocení trenéra: "Bohemians je aktuálně asi nejlepší tým v ČR a jsem velmi rád, že jsme utkání sehráli vyrovnaně. Věřím, že v plné sestavě by skóre bylo ještě vyrovnanější. Máme za sebou velice náročný program a tak je potřeba aby si kluci odpočinuli, uzdravili se a načerpali nové síly. Závěr sezóny se pomalu blíží a tu nejlepší hru věřím, že ještě ukážeme."