Aktuální zprávy
24.02.2019 - Redakce

Liberec končí sezonu na devátém místě. Boleslavi podlehli 1:5.

Šestadvacáté kolo Tipsport superligy znamenalo boj o pohár prezidenta ČF, samotné play-off i bitvu o udržení na nepostupovém 9. a 10. místě. Liberečtí se v posledním střetnutí utkali s Mladou Boleslaví, ale ani domácí prostředí jim nepomohlo přemoct úřadujícího mistra.

FBC Liberec vs. Technology Florbal Mladá Boleslav 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)

Utkání začalo ve vysokém tempu, první gólovou radost přinesla situace z páté minuty, kdy se prosadil liberecký Baudisch. Ve dvanácté minutě přišlo vyrovnání z hole Jelínka. Oba celky si poté vytvořili mnoho šancí, které ale končily na jinak bezchybných gólmanech. První perioda skončila smírně 1:1.

Druhá třetina vyústila ve velký tlak Mladé Boleslavi. Hostující tým značně Liberec mačkal a několikrát ohrozil svatyni Janoty. Tři šance skončily i na dobře postavené tyčce. Do vedení dostal Technology Krzyžanek. A v čase 35:48 zakončil do prázdné brány nejlepší hráč letošní sezóny Curney. V závěru druhé periody už diváci na hale Dukla Liberec mohli vidět pouze vyloučení na obou stranách.

Závěrečná dvacetiminutovka začala dobře. Kološ uháněl na Musila, ale střelu mezi tři tyče nedostal. Zřejmě klíčový moment sezóny přišel až v čase 55:33, kdy brejkovou situaci využil Bína. O minutu později se trenér Zdeněk Skružný vyžádal oddechový čas a FBC Liberec se vrhlo do hry bez brankáře. I přes několik šancí Saláta domácí tým nedokázal snížit tříbrankové manko. Kosmetickou podobu dodal do odkryté brány nejlepší střelec Tipsport Superligy Jan Natov. Konečný výsledek utkání 1:5.

Branky: Baudisch

Liberci nepomohl ani celek Královských Vinohrad, které prohrály těsně 7:8. V sezóně 2018/2019 tudíž skončili Severočeši na 9. příčce, která znamená alespoň jistou účast v příštím ročníku. Všem divákům děkujeme za podporu v sezoně 2018/2019 a budeme se těšit na sezonu následující.