Mládež
04.03.2019 - Redakce

Juniorky postupují do čtvrtfinále 1.ligy

Juniorky o víkendu rozehrály play-off nejvyšší juniorské soutěže. Výběr soupeřů určil našim juniorkám pátý celek základní části FbŠ Jihlavu. Jihlava byla mírným favoritem, přesto naše juniorky postoupily s bilancí 2:0 na zápasy.

FBŠ Jihlava vs. FBC Liberec 2:3

Libereckým juniorkám se povedl vstup do zápasu a šly do vedení již ve čtvrté minutě, když Valešová využila zaváhání v rozehře domácích. Celou první třetinu jsme byly aktivnější a dostávaly jsme se i do slibných šancí.
V polovině druhé třetiny jsme s přehledem ubránily oslabení, ale v následujících minutách Jihlava viditelně ožila. Nejprve nastřelila tyčku a minutu před přestávkou díky Seemannové i vyrovnala.
Vstup do třetí třetiny patřil rovněž Jihlavě, ale liberecké hráčky dokázaly odolat tlaku a začaly soupeřky opět grilovat v jejich obranné třetině. A přišly i branky. Nejprve si Jihlava srazila střelu do vlastní branky a vzápětí zvyšovala Valešová již na 1:3. Jihlava sice ještě snížila díky Seemannové, ale naše juniorky si už první vítězství v sérii vzít nedaly.

FBC Liberec vs. FBŠ Jihlava 7:6p

Úvod zápasu patřil opět našim juniorkám. Skóre zápasu otevřela pohotovou dorážkou Plichtová. Jihlavě se, ale podařilo v zápětí vyrovnat. Liberecké hráčky se snažily hrát na balonku a trpělivou hrou dostávat soupeřky pod tlak. Střely v první třetině vyzněly jednoznačně pro domácí v poměru 9:3.
Druhá třetina byla bohatá na góly. Liberec se snažil hrát a dával góly, o které se postaraly postupně Veselská, Lenfeldová a podruhé Plichtová. Jihlava, ale dokázala vždy využít chybek či skulinek v obraně a především díky Seemanové vždy vyrovnala.
Ve třetí třetině jsme nejprve ustály oslabení a následně jsme se ujaly opět vedení, když Vančurovou propálila pohotovým backendem Nováková. Jihlava byla již kousek od vyřazení, ale dokázala odpovědět a díky Seemanové zápas otočila. Chyběly čtyři minutky do konce a Liberec potřeboval dát gól. Dlouho se nedařilo a tak jsme to zkusily v poslední minutce v šesti hráčkách.Podařilo se, a 11 sekund před koncem vyrovnala Valešová. Šlo se do prodloužení, které v infarktovém závěru rozhodla Lenfeldová.

Komentář trenéra: „Zasloužený postup. Byli jsme florbalovější, nic jsme nepodcenily a zaslouženě vyhrály. Oba zápasy hodně bolely, ale holky dřely a šly si za vítězstvím. Vyléčíme šrámy a budeme se těšit na čtvrtfinále.“