Mládež
13.03.2019 - Redakce

Mladší žákyně se představily ve dvou turnajích

Délka časových dojezdů na turnaje se koncem sezony stále prodlužuje. Nejprve se naše hráčky představily v České lípě, kde odehrály 4 utkání. Tento víkend v poměru tří odehraných zápasů poměřily své síly v Dubí a za dva týdny je čeká letos poslední ligový turnaj v Podbořanech. Celkem z těchto sedmi odehraných zápasů se nám podařilo vsítit skvělých 52 branek soupeřkám a užít si spoustu zábavy. :)

Před turnaji jsme si řekli, že výsledky pro nás vůbec nejsou důležité, že se především chceme zlepšovat a za každého výsledkového stavu hrát stále stejně. Zaměřili jsme se na těchto pár bodů:

  • Zapracovat na našem pokřiku!
  • Užít si turnaje i spoustu legrace
  • Povzbuzovat se
  • Zlepšovat naše florbalové dovednosti

Turnaj v Česká Lípa:

Turnaj by se dal pojmenovat sedm statečných v Lípě. (smích) Florbalově jsme se především chtěli zaměřit na aktivní pohyb, zrychlit střídání a hlavně zapracovat na pokřiku! Naše žákyně se postupně střetly s domácí Lípou, Bivojky z Litvínova, Mostem a Podbořany.

Hodnocení trenéra: „Byl jsem velice spokojen s přístupem našich děvčat, neuvěřitelná pochvala za zvládnutí naší hry a především střídání, v posledním zápase holky dokonce zvládly střídat naprosto samy. Jen s tím naším pokřikem, je to slabší, sice zlepšení bylo, ale musíme na tom ještě zapracovat. :) Dále velice podařená akce, byla “akce Kaufland“, kde bylo pro tuhle partu holek neuvěřitelná zábava v podobě nakupování a tak se trenéři v místním bufetu mohli společně s rodiči soustředit na další zápasové taktiky."

Sestava: Pája Vávrová, Péťa Škodová, Kája Klubalová, Kačka Jirsová, Áďa Sasková, Klárka Pavlů a Nikča Klímová.

I v Dubí proběhlo vše v podobné taktovce, především zábava a užití si turnaje, za druhé pracování na zlepšeních našich florbalových dovedností a za třetí na pokřiku, který stále neustále zlepšuje, ale pořád to ještě není ono.

Turnaj v Dubí:

Na tomto turnaji jsme se střetli s Podbořany, Mostem a domácími hráčky z Dubí. Opět jsme se nechtěli zaměřovat na jakékoliv výsledky, ale především na naší hru. A výsledek? 26 vstřelených branek ve třech zápasech!

Hodnocení trenéra: „Snažili jsme se především o naši hru, být aktivní, chtít míček, nebát se udělat kličku a především být neustále v pohybu. Občas nám to sice soupeřky trošku ulehčovaly, ale stále jsou věci, se kterými máme určité problémy a na kterých je třeba více zapracovat. Na druhou stranu, jsem rád, jak jsme celý turnaj zvládli.“