Mládež
26.03.2019 - Redakce

Mladší žákyně koncertovaly v Podbořanech

Další turnaj se konal až v Podbořanech, kam vyrazil náš tým mladších žákyn. O tom, jak se děvčatům vedlo si můžete přečíst v článku od trenéra.

Na poslední ligový turnaj jsme se vydali až do dalekých Podbořan. K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti SK Dubí. Po dlouhé cestě chvilku trvalo, než jsme se rozehráli, ale nakonec z toho byla zasloužená výhra.

Malé derby, druhý zápas byl s TJ Turnov. Vyrovnaný duel, ve kterém se nám dařilo být od začátku o krůček před soupeřkami. O výhru jsme přišli až v samém závěru. Chvilka nekoncentrovanosti a hrstka smůly. Vlastňáčkem jsme zápas zremizovali. To byl impulz vyříkat si nějaké ty nedostatky a trošku pozměnit sestavu.

Třetími soupeřkami nám byly holky z Tatranu Podbořany. Tentokrát byl náš výkon takřka bezchybný, i když výsledek vypadá jednoznačně, holky z Tatranu nám zadarmo nic nedaly. Co nezblokovaly holky z pole to vychytala Pája a připsala si tak svoji první nulu v dívčích ligových soutěžích. Poslední zápas to byl od začátku tuhý boj s FBC Kadaň. Holky nic nevypustily, bojovaly a i s troškou štěstíčka nakonec vyhrály

FBC Liberec vs. SK Dubí 9:5
FBC Liberec vs. TJ Turnov 6:6
FBC Liberec vs. Tatran Podbořany 10:0
FBC Liberec vs. FBC DDM Kati Kadaň 4:3

Hodnocení trenéra Antonína Vávry: „Velkou pochvalu zaslouží všechny hráčky. Bojovaly o každý míček a hru si užívaly. Chtěl bych poděkovat za možnost vést jako trenér tým dívek, byla to pro mne nová a hezká zkušenost.“

Sestava: Pája Vávrová (G), Kačka Jirsová, Nikolka Klímová, Kája Klubalová, Anetka Kodešová, Áďa Šedivá a Péťa Škod