Rozhovory
11.09.2019 - Redakce

”Miluji hrát tento sport a chci pořád ukázat, že mám na to ho dělat na vrcholové úrovni,” říká Petr Kološ

Petře, jaká byla letní příprava z tvého pohledu?

Zdravím všechny, musím říct, že po 20 letech jsem nečekal, že mě ještě něco překvapí, ale stalo se tak a jsem nadšený z toho, jak jsme absolvovali letní přípravu. Myslím si, že jsme se posunuli jak po individuálních stránkách tak i po týmové.

Očekáváš lepší výsledek v základní části než loňské 9. místo?

Upřímně bude těžké navázat na loňskou sezónu, myslím si že jsme tam předvedli výborný florbal, bohužel nás zastavili zranění a tým nebyl dost široký na to, aby tyto zranění zacelil. Další důležitý faktor je, že nám skončili florbalovou kariéru bodový hráči. A teď budeme hledat v týmu, kdo tyto body bude dělat. Máme tam šikovné kluky, ale myslím si, že bude trvat ještě pár sezón než nám vyzrají. Kvůli těmto důvodům si myslím, že budeme hrát cca kolem 9. - 10. místa. Ale všechno bude o nás, příprava nám ukázala, že pokud budeme hrát všichni na hraně svých možností, tak to místo může být v pohodě kolem 6. - 7. místa. Tohle je ale těžké udržet po celou sezónu, tak uvidíme, zda to s Mirkem a Zdendou dokážeme.

Nedávno mužským celek absolvoval týmové soustředění v Tanvaldu a herní zápasy ve Švédsku. Je mužský tým dostatečně připraven na sezonu?

Jak jsem psal výše, připravenost je velmi dobrá. Myslím si, že známe své role a podle toho budeme hrát na hřišti a budeme bojovat o každý bod. Letos jsme byli ve Švédsku poprvé, bohužel kvůli zranění jsem tam nemohl být společně s kapitánem, ale co mám informaci, tak to klukům dost pomohlo a již se vytvářejí nový lídři, kteří tento klub budou táhnout v příštích letech.

Ale všechno bude o nás, příprava nám ukázala, že pokud budeme hrát všichni na hraně svých možností, tak to místo může být v pohodě kolem 6.-7. místa. 

Jaký tým je pro FBC Liberec největší soupeř?

Pro nás bude důležité získávat body proti týmům, kteří se budou pohybovat okolo nás. Plus týmy kolem play off. To se nám minulý rok vymstilo, kdy jsme dokázali porazit týmy z velké čtyřky a pak jsme pohráli dvakrát s Otrokovicemi nebo Ostravou. Takže tohle jsou týmy, které když porazíme, tak můžeme bojovat o play off.

Jak se sám osobně těšíš na další sezonu?

To si piště, že se těším. Miluji hrát tento sport a chci pořád ukázat, že mám na to ho dělat na vrcholové úrovni. Navíc nás do rodiny čeká milý dárek, takže to pro mě bude velmi přelomová sezóna.

Co sám od sebe očekáváš?

Očekávám, že pomůžu týmu si splnit jejich sny. Že se ode mě kluci ještě něco naučí. Už teď ale zjišťuji, že mě cepuji za věci, které jim říkám. Takže za chvíli jim už toho moc nedám... Baví mě spolupráce s Lhoťákem, myslím že to je podobný typ jako já. Má velký přehled, pomůžu mu, aby jeho kariéra byla stejné úspěšná.

Miluji hrát tento sport a chci pořád ukázat, že mám na to ho dělat na vrcholové úrovni. 

Pojďme k prvnímu utkání soutěže. FBC Liberec narazí na celek z Ostravy. Jaké to bude utkání?

Bude to těžké utkání a jak jsem řekl nahoře, pro nás důležité. Ukáže nám to jak na to jsme.

Máš proti ostravskému FBC zvýšenou motivaci?

Né to nemám... Zvýšenou motivaci mám proti jiným týmům. Ale snažím se každý zápas odehrát nejlépe jak umím. Závěrem bych těch poděkovat vedením, divákům, celému realizačnímu týmu a hráčům, že s nimi mohu být v Liberci a poznávat kulturu prostředí, která mi připomíná začátky ve Vítkovicích. Doufám, že to bude mít podobný vývoj, vidím zde velmi talentované hráče, se kterými mám chuť si zahrát. Takže uvidíme jak mi to dovolí zdraví a výkonost.

Elitní mužský celek se představí v prvním utkání Superligy florbalu v neděli 15.9.2019 na hale ZŠ Dobiášova. Utkání bude zahájeno v 18:00.
FBC Liberec vs. FBC ČPP Ostrava | 15.9.2019 | 18:00 | SH ZŠ Dobiášova