Mládež
02.03.2020 - Redakce

Dorostenci ukončili základní část a míří do play off

Dorostenci FBC Liberec zakončili svou pouť základní částí a 21. března vkročí do bojů v play off. Vzhledem k nadstavbové „motanici“, kde se týmy nasazují dle kvalifikačních bodů, zatím není známo, kdo bude soupeřem Severočechů.

Druhý turnaj 29.2., ZŠ Dobiášova: Bohemians, Pardubice

FBC Liberec vs. FbŠ Bohemians 7:8 (2:1, 1:3, 4:4)

První utkání turnaje proti pražským Bohemians bylo nakonec ozdobou celého dne. Oba týmy hned od úvodu hrály aktivně s míčkem a snažily se tvořit. Úvodní pasáž duelu lépe sedla domácím, nejdříve otevřel skóre Wiener z volného úderu, následně navýšil na 2:0 po oku lahodící akci Stejskal. Bohemka ale využila hluché druhé třetiny, kterou FBC vůbec nezvládlo a celkem třikrát inkasovalo.

Na začátku třetího dějství se povedlo Smutnému srovnat na 4:4, zápas byl otevřený, ale Bohemians se povedly dvě akce v rychlém sledu a s týmem Matěje Klucha to nevypadalo dobře. K obratu však zavelel Wiener, který proměnil samostatný únik a dal černobílým naději. Chvíli po něm se natlačil do branky Sedláček a míček si hosté srazili do vlastní branky. Namlsaný Sedláček se v dalším střídání opět tlačil do střelby, aby jeho akci dokončil dorážkou Faksa.

Liberec tři minuty před koncem vedl 7:6 a pražský celek v závěru vložil veškeré úsilí do útoku. Ve hře bez brankáře si vytvořil soupeř zajímavé pozice, ale domácí obrana v čele s brankářem Vogtem odolávala. V poslední minutě však domácí nedokázali vyvést míček z vlastního pásma a hostující Bílek srovnal na 7:7. Opařený Liberec ale bohužel nezvládl ani následující střídání a po brance Blaszczyka odešel z úvodního zápasu poražen v poměru 7:8.

FBC Liberec vs. Sokoli Pardubice 11:1 (4:0, 2:0, 5:1)

Ve druhém utkání se domácím skvěle povedl vstup do utkání, když po dvou minutách po trefách Macháče a Stejskala odskočili do dvoubrankového vedení. V pohodě hrající Severočeši nepouštěli soupeře do nebezpečných akcí a naopak sami byli při chuti. Po gólech Wienera a Smutného bylo přestávkové skóre 4:0.

Soupeř ve zbytku zápasu již příliš nekousal a domácí tak mohli v klidném tempu dokráčet pro další vítězství. Ve druhé třetině se sice pohoda z domácí střídačky spíše vytrácela, v poslední periodě se ale atmosféra uvolnila a výsledkem byla vysoká výhra 11:1. Hodně vidět byla opět produktivní dvojice Vojtěch Wiener (2+4) a Filip Smutný (2+2).

Hodnocení trenérů: „První zápas skvělý florbal, dobré tempo, mnoho a mnoho učení. Mrzí nás, že jsme opět výrazně vypadli z role a to na celou druhou třetinu. Naopak ve třetí části tým ukázal morál a v utkání jsme mohli klidně zvítězit. Zápas s Pardubicemi byl až nečekaně snadný, čemuž přispěl náš solidní výkon, takže si kluci nakonec s chutí zastříleli. Těšíme se na zápasy play off!“

Fotogalerie ze zápasů