Aktuální zprávy
18.06.2020 - Redakce

Výhra nad Pardubicemi přinesla první místo

Po tří a půl měsíční pauze čeká na elitní mužský tým první přípravný turnaj. V rozmezí 17.6. - 21.6 se utkají se třemi celky v rámci pražského turnaje Prague Floorball Challenge. Úvodní utkání je naplánováno na středu 17.6.

Turnaje, který se odehraje na pražské Děkance, se zúčastní šestice družstev. Domácí FBŠ Bohemians, Mladou Boleslav, Sokoli Pardubice doplní dvojice z 1. ligy v podobě Kanonýrů Kladno a Karlových Varů. Posledním účastníkem jsou právě svěřenci Zdeňka Skružného. 

FBŠ Bohemians vs. FBC Liberec 8:9 (4:1,2:5,2:3)

Do prvního utkání v dlouhé pauze vstoupili liberečtí velmi nekoncentrovaně a soupeř dokázal využít své převahy v celé první periodě. Postupně se dostal až na vedení do 4:0. K pomalému obratu zavelel Radek Valeš, který těsně před úvodní dvacetiminutovky snížil na 1:4. Postupem času se hra Liberce zlepšovala, hráči byli jistější na míčku a odvážnější v zakončení. V druhé třetině postupně snižovali až opět úřadovali před koncem třetiny, kdy Kopecký a Rozkovec srovnali stav utkání. I závěrečná třetina hostujícímu vyšla. V 51. minutě junior Blažek vystřelil vedení v poměru 9:7 z pohledu Liberec. Vojtěch Blažek si okořenil první start za muže svým premiérovým gólem. V závěru se klokani snažili vyrovnat, ale posila Daniel Mück vyrovnání nepřipustil a vychytal svoji první výhru v dresu celku z pod Ještědu. 
Branky: 2x Valeš, 2x Rozkovec, Balatka, Kološ, Ferdan, Kopecký, Blaže

Technology Florbal MB vs. FBC Liberec 4:4 (1:0,2:4,1:0)

Mladá Boleslav nasadila do zápasu omlazenou sestavu. Zápas utkání se nesl ve velmi opatrném duchu a ani jeden z brankářů se nemusel příliš namáhat. V první periodě prošel za záda Ponomareva jediný míček. I proto byl stav po dvaceti minutách 0:1 z pohledu Liberce. Prostřední část přinesla zlepšení se strany FBC. Dva slepené góly zajistily vedení, ale i nadále utkání postrádalo větší tempo. Po druhé periodě vedli svěřenci Zdeňka Skružného 4:3. Ani poslední část příliš nenadchla. Mladoboleslavští dokázali vsítit vyrovnávající branku v přesilové hře a 10. minut před koncem utkání dodali výsledku závěrečnou podobu.
Branky: Kološ, Světlík, Šoltys, Lhota

Sokoli Pardubice vs. FBC Liberec 7:9 (3:2,3:6,1:1)

Jestli minulé utkání s Mladou Boleslaví nepřineslo mnoho vzruchu, finále s Pardubicemi byl pravý opak. Sokoli po celé utkání nedali obráncům čas na rozehrávku a hráli velmi aktivně a tvrdě. První branka zápasu přišla z hole Martínka, který zapsal premiérový gól za FBC Liberec. Následně se trefil i Dlesk a bylo to 2:0. Vedení však netrvalo dlouho, protože soupeř rychle zápas překlopil na svoji stranu. 2:3.
Ve druhé třetině si Liberec otevřel střelnici, nasázel hned 6 branek a dostal se do rozhodujícího náskoku. Závěrečná třetina byla dlouho bezbranková. Výborně chytal Mück i soupeř Haleš. Na snížení Pardubic z 57. minuty odpověděl Valeš a dodal finálovému utkání Prague Challenge závěrečnou podobu.
Branky: 2x Balatka, Valeš, Ferdan, Světlík, Kopecký, Martínek, Dlesk, Šoltys

Výsledky FBC Liberec:
17.6.2020 | 18:30 | FBŠ Bohemians vs. FBC Liberec 8:9
20.6.2020 | 19:30 | Technology Florbal MB vs. FBC Liberec 4:4
:21.6.2020 | 15:00 | Sokoli Pardubice vs. FBC Liberec 7:9