SC Dubina Ostrava
4.kolo, ne 29.10.2017
Vítkovice
13
:
4
(2:1,5:2,6:1)
Liberec
Vítkovice
Liberec
Branky: 1. Martin Ulman, 14. Daniel Sekula, 23. Petr West, 24. Radek Šomodi, 25. Petr Šomodi, 33. Radek Šomodi, 39. Daniel Sekula, 41. Petr West, 42. Martin Ulman, 47. Daniel Lademberger, 50. Ondřej Sidunov, 54. Petr Šomodi, 58. Martin Ulman - 6. David Šklíba, 29. Jakub Jaroš, 30. Adam Balatka, 48. David Šklíba; rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 67; zásahy brankářů: Denis Jasiok 15 - Jan Král 27, Jan Hladík 4; po třetinách: 2:1, 5:2, 6:1;

Reportáž

Druhý víkendový zápas přivedl Liberci do cesty silného soupeře z Vítkovic, který hned v první minutě otevřel skóre. V šesté minutě vyrovnával David Šklíba a vlil tak libereckým novou krev do žil. Povedený výkon první třetiny bohužel další branku do sítě Vítkovic nepřinesl, jen do té naší. A tak se šlo do šaten za nadějného výsledku 1:2.

Začátek druhé části nebyl zrovna z těch povedených, kdy během dvou minut odskočili vítkovičtí na rozdíl čtyř branek. Kontaktní gól zaznamenal premiérovou brankou Jakub Jaroš, jenž svoji pumelicí od mantinelu po zemi na přední tyč snižoval na 5:2. O chvíli později ze standratky dával na 5:3 Adam Balatka. Pak už skórovali opět jen vítkovičtí.

Poslední třetina byla spíše zkouškou morálu pro liberecké. Bojovný výkon a postupné vytváření šancí vítkovičtí trestali rychlými protiútoky a přesnými střelami. A skóre se navyšovalo. Kosmetickou úpravu měl na svědomí David Šklíba. Z libereckých na něho už pak nikdo nenavázal, a tak zápas skončil vysoko 13:4 pro domácí.

Ohlasy trenérů

Důležité: veškerý text se formátuje na odstavce pomocí tagu Vyjádření trenéra Liberce, pana Svobody: máme za sebou další ze zápasů s těžkým soupeřem. Výsledek hodnotit pro nás nemá smysl. Doufám, že si kluci z tohohle zápasu odnesli co nejvíc a navážou na to v další práci. Díky a gratulace soupeři.

Důležité: veškerý text se formátuje na odstavce pomocí tagu Vyjádření vedoucího mužstva domácích, Václava Gurkovského: Bylo těžké se po včerejšku v hlavách připravit na houževnatého soupeře, nicméně se nám to povedlo. Celý zápas jsme postupně zvyšovali tempo a do zápasu se nakonec podívali všichni hráči ze soupisky. Díky soupeři za zápas.