SH ZŠ Dobiášova
PD5, út 20.3.2018
Liberec
6
:
3
(1:0, 3:2, 2:1)
Ústí nad Labem
Liberec
Vaníček, Chyna - Hrůza, Strobach, Veselý, Kroupa, Böhm D., Bitman - Valeš, Marek, Ferdan - Hůza, Balatka, Salát - Baudisch, Böhm L., Šoltys - Kořínek
Ústí nad Labem
Fibiger, Weissgärber - Kůžel, Kolstrunk, Vavruška, Stummer, Novák, Kopecký, Semerád, Štorek, Kopta, Tauber, Esterka, Pavelka, Fuchsig, Tauber, Horák, Krbec, Kühnel
Branky: 5. Jakub Kopecký, 21. Petr Salát, 22. Petr Salát, 26. Lukáš Kořínek, 49. Jan Baudisch, 59. Petr Salát - 37. David Stummer, 38. Mikuláš Krbec, 55. Viktor Kopecký; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 5:2; využití: 1:2; diváků: 258; zásahy brankářů: Vít Vaníček 12 - Tomáš Fibiger 14; po třetinách: 1:0, 3:2, 2:1;

Reportáž

FBC Liberec vs. Florbal Ústí 6:3 (1:0,3:2,2:1)

Do třetího utkání nastoupil domácí celek velmi dobře.Hlasitá podpora obou fanouškovských táborů libereckým svědčila a díky úvodnímu tlaku si vynutili vedení 1:0. Trefil se Kopecký. Ústí se snažilo o vyrovnání, ale jejich šance likvidoval Vaníček. První třetina byla velmi povedená. Severočeši hráli útočně a tím eliminovali jakkékoliv šance soupeře.

Druhou třetinu začal liberecký celek přesilovou hru 4 na 3. Tu využil Salát a poslal Liberec do vedení. Salátovi to nestačilo a po čtyřech vteřinách po návratu Ústeckého Esterky znovu navýšil. Tentokrát už na 3:0. Liberec byl ve varu. Poté co se prosadilo se duo Baudisch - Kořínek. To s FBC vypadalo nadějně. Po čtvrtém gólu přišel útlum. Ústeckým pomohly dvě slepené branky. Stav po druhé třetině 4:2.

Do třetí třetiny domácí vstoupili opatrně, ale s cílem navýšit vedení. To se podařilo, skórující Baudisch dodal klid na čepele černobílého týmu. Florbal Ústí se dostali do zápasu znovu v přesilové hře, kdy skóroval střelec Kopecký. Uklidňující branku a hattrick v zápase si připsal Salát, který zvýšil na konečných 6:3.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí (Marek Vojta): Dnes rozhodla první třetina, kterou jsme v podstatě prohráli 3:0. Děkuji všem snad 80 fanouškům za skvělou podporu v hale, i kvůli nim budeme muset být ve čtvrtek daleko zodpovědnější tým.

Komentář trenéra domácích (Filip Hanžl): Dnes jsme byli Liberec jaký známe. V Ústí nás čeká těžký zápas, ale my jsme připraveni.