SC Sluneta
PD6, čt 22.3.2018
Ústí nad Labem
9
:
5
(4:3, 3:1, 2:1)
Liberec
Ústí nad Labem
Fibiger, Weissgärber - Kůžel, Kolstrunk, Vavruška, Stummer, Novák, Kopecký, Semerád, Štorek, Kopta, Tauber, Esterka, Pavelka, Fuchsig, Tauber, Horák, Krbec, Kühnel
Liberec
Vaníček, Chyna - Hrůza, Strobach, Veselý, Kroupa, Böhm D., Bitman - Valeš, Marek, Ferdan - Hůza, Balatka, Salát - Baudisch, Böhm L., Šoltys - Kořínek
Branky: 5. Viktor Kopecký, 17. Radim Kühnel, 17. Radek Kužel, 19. Radek Kužel, 22. Jakub Kolstrunk, 28. Jiří Horák, 32. David Stummer, 41. Jakub Kolstrunk, 45. Jakub Kolstrunk - 7. Petr Salát, 11. Daniel Kroupa, 15. Petr Salát, 21. Daniel Kroupa, 60. Prokop Ferdan; rozhodčí: Milan Baloun - Roman Šuvada; vyloučení: 3:2 + Prokop Ferdan 5; využití: 3:1; diváků: 395; zásahy brankářů: Tomáš Fibiger 24 - Vít Vaníček 17, Lukáš Chyna 3; po třetinách: 4:3, 3:1, 2:1

Reportáž

Florbal Ústí vs. FBC Liberec 9:5 (4:3,3:1,2:1)

První třetina byla velmi podobá jako víkendová střetnutí. FBC Liberec nebylo aktivní, tak jak by chtělo. První trest přišel z hole Kužela. Poté se hra otočila a liberečtí dokázali třikrát skórovat. Trefil se dvakrát Salát a Kroupa. Stav 3:1 bohužel nevydržel dlouho. Ústečtí do konce první třetiny otočili duel a první třetinu vyhráli 4:3.

Když se na začátku druhé třetiny trefil Kroupa, byla hned v libereckém táboře veseleji. Druhá třetina přinesla mnoho šancí ústeckých. Na tři z nich nedosáhl hostující brankář Vaníček a rázem do bylo 4:7 v neprospěch hráčů z Liberce. Velký šok přišel na konci druhé třetiny, kdy byl nešťastně vyloučen Ferdan na 5 minut při hře vysokou holí.

Domácí celek v dlouhé přesilovkové výhodě dokázal dvakrát skórovat a definitivně rozhodl o podobě výsledku. Stav nezvrátila ani dlouhá desetiminutová powerplay nepomohl. FBC Liberec podařilo pouze zkorigovat stav. Florbal Ústí vyhráli 9:5. Sedmý rozhodující duel se odehraje v sobotu na hale SH ZŠ Dobiášova.

Ohlasy trenérů

Vyjádření trenéra týmu Florbal Ústí p. Marka Vojty: Záčátek od nás nebyl dobrý, o to více jsme rádi, že jsme dnes vyhráli. Na zápas pro zralé kluky se budeme muset připravit daleko lépe. Děkuji skvělým fanouškům a soupeřům za utkání.

Vyjádření trenéra týmu FBC Liberec p. Zdňka Skružného: "Můj dům, můj hrad pokračuje". Domácí jasně lepší, těšíme se na sobotní zápas pro velký kluky.