SH Vinohrady
3.kolo, pá 14.9.2018
Královské Vinohrady
5
:
6
(1:0,3:2,1:4)
Liberec
Královské Vinohrady
Dejmal, Weissgärber - Radovan Vnuk, Peter Kachnič, Jan Linhart, Lukáš Lanc, Petr Hartman, Martin Skřivánek, Dominik Záň, Johannes Harnesk, Jan Hanák, Petr Suchý, Jakub Záň, Zbyněk Stuchlík, Ondřej Stuchlík, Martin Rossi, Ondřej Houra, Martin Entlicher, Ondřej Rychetník, Tomáš Beran
Liberec
Vaníček, Janota - Kološ, Veselý, Strobach, Klucho, Bitman, Kroupa, Leksa - Valeš, Kořínek, Ferdan, Salát, Kopecký, Marek, Baudisch, Rozkovec, Balatka, Hiadlovský
Branky: 14. Zbyněk Stuchlík, 30. Martin Skřivánek, 30. Jan Hanák, 38. Zbyněk Stuchlík, 49. Jan Hanák - 29. Tomáš Marek, 38. Radek Valeš, 46. Lukáš Veselý, 54. Lukáš Veselý, 56. Prokop Ferdan, 57. Petr Salát; rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 145; zásahy brankářů: Martin Dejmal 27 - Vít Vaníček 16; po třetinách: 1:0, 3:2, 1:4;

Reportáž

TJ Sokol Královské Vinohrady vs. FBC Liberec 5:6 (1:0, 3:2, 1:4)

Do utkání vstoupil lépe hostující celek. Domácí nováček v Tipsport Superlize poctivě bránil a nedával libereckým příliš šancí ke skórování. První branka v utkání padla po dorážce v hostujícím brankovišti. SKV vedlo 1:0. Do konce třetiny se stav utkání už nezměnil.

Ani druhá třetina se pro liberecké barvy nevyvíjela podle jejich představ. První delší pobyt v útočném pásmu v osmadvacáté minutě sice zúročil krásnou střelou od mantinelu Marek, ale po dvojnásobné radosti domácích svítilo na světelné tabuli přesně v polovině základní hrací doby příznivější skóre pro tým z Vinohrad. Na další zásah domácích v čase 37:01 naštěstí už našel odpověď Valeš a udržel hostující celek na dostřel. Druhá část skončila 4:2 z pohledu domácích.

Do třetí třetiny stejně jako v předchozím utkání vstoupil trpělivý a bojovný Liberec. Úvodní přesilová hra sice zůstala bez využití, ale první krok k obratu udělal v šestačtyřicáté minutě Veselý. Dvoubrankové vedení sice vrátil domácím po rychlém výpadu Hanák, ale pak už se měnilo jen skóre hostů. V čase 53:56 snížil znovu Veselý, po dvaadvaceti sekundách skóroval Ferdan a rozhodující branku vstřelil Petr Salát, který tak krásně oslavil svůj 300. zápas v nejvyšší soutěži v základní části.

Další utkání odehraje FBC Liberec už v neděli na domácí palubovce proti 1. SC Tempish Vítkovice. Zápas začíná v 18:00 na hale Dukla Liberec.

Ohlasy trenérů

Vyjádření vedoucího domácích, pana Michala Pazdery: "Zápas rozhodly ztráty na útočné polovině soupeře. V kombinaci s naší pasivitou to byl smrtící koktejl, který nás stál body. Nepovedená power-play už byla vyústěním nezvládnutého závěru zápasu ze strany celého týmu. Děkujeme divákům za podporu a věříme, že si sem v neděli najdou cestu zas. Děkujeme i soupeři a rozhodčím." Vyjádření vedoucího hostů, pana Filipa Hanžla: "Tři body bereme, ale o výkonu jsme si v šatně řekli svoje. Jdeme dál. Děkujeme našim fanouškům, kteří mají nervy ze železa."