MSH Mladá Boleslav
9.kolo, po 15.10.2018
Boleslav
9
:
3
(2:1, 3:0, 4:2;)
Liberec
Boleslav
Bauer - Krzyžanek, Zakonov, Řehoř, Jelínek, Novák, Kadlec - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Gruber - Tom. Chroust, Pluhař, Tad. Chroust
Liberec
Janota - Kopecký, Klucho, Bitman, Valeš, Salát, Kološ, Leksa, Marek, Rozkovec, Lhota, Böhm, Baudisch, Ferdan, Kořínek, Hiadlovský, Balatka, Kroupa
Branky: 11. Jakub Bína, 13. Tomáš Chroust, 24. Jan Natov, 34. Tomáš Chroust, 39. Tomáš Novák, 44. Tomáš Chroust, 49. Jakub Gruber, 51. Jiří Curney, 57. Jiří Curney - 16. Matěj Klucho, 45. Lukáš Kořínek, 53. Radek Valeš; rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský; vyloučení: 2:3; využití: 1:0; diváků: 652; zásahy brankářů: Lukáš Bauer 17 - Tomáš Janota 9; po třetinách: 2:1, 3:0, 4:2;

Reportáž

Technology Florbal Mladá Boleslav vs. FBC Liberec 9:3

Liberečtí začli televzní duel velice aktivně a už od prvních minut vyslali na domácího Bauera několik střel. Na brankáře Technologů si nepřišli Kopecký, Ferdan ani Klucho. Úvodní část zápasu nabídla velmi vyrovnaný duel. Jako první se dokázali prosadil florbalisté z Mladé Boleslavi. Bína po zmatcích nalezl volný míček a propálil vše, co mu stálo v cestě. Když ve 13. minutě vyřešili domácí přečíslení 2 na 1 svítilo skóre 2:0. První přesný zásah hostujícího týmu si připsal Matěj Klucho, který fantasticky trefil levý horní roh brány. V závěru první periody měli Severočeši ještě výhodu přesilové hry, ale skórovat nedokázali.

Ve druhé třetině se hostující častěji ocitali pod tlakem Technologů. Liberec nedokázal držet míček na svých holích a i proto mladoboleslavští dokázali ze svých šancí vytěžit maximum a po brankách Natova, Chrousta a Nováka byl stav 5:1 pro Mladou Boleslav.

Jako první udeřili v závěrečné periodě opět domácí. Skóre navýšil svoji druhou brankou Chroust. Odpověď přišla z hole Lukáše Kořínka, který dokázal využít brejkovou příložitost. V následujících minutách přidal branky na domácí účet Gruber a poté Curney, nejproduktivnější hráč Tipsport Superligy. V 52. minutě se FBC Liberec dočkalo poslední vstřelené branky v zápase. Radek Valeš přesně trefil od mantinelu. Závěr zápasu se nese v duchu vyloučení na straně Liberce. Tlak domácích vyústil v devátou branku. Střelcem nebyl nikdo jiný než Curney. Domácí v zápase vytěžili maximum. Na 9 vstřelených branek jim stačilo pouze 18 střel na brankáře Janotu.

Liberečtí se před Mladou Boleslaví museli sklonit, když televizní utkání prohráli v poměru 9:3. Nyní čeká Tipsport Superligu reprezentační pauza. Domácí borci opět vyběhnout na palubovku 26.10.2018 v 17:00, kdy na hale ZŠ Dobiášova přivítají Florbal Chodov.

Ohlasy trenérů

Komentář hostujícího trenéra pana Hanžla: Těžko v Boleslavi bodovat, když se v hlavách nepodařilo opakovat první třetinu celý zápas. Pro nás zápas, ze kterého si hodně vezmeme. Soupeři díky za zápas i atmosféru. Komentář domácího trenéra pana Pazdery: S výsledkem, který vypadá jednoznačně, jsme určitě spokojeni, ale nemůže tomu tak být s předvedenou hrou. Hráli jsme dnes pomalu, chyběl nám pohyb, přistoupili jsme na pasivní hru soupeře a nebýt dobré produktivity, tak by měl zápas dramatičtější zápletku.