SH Dukla Liberec
22.kolo, ne 27.1.2019
Liberec
2
:
4
(1:1, 0:1, 1:2)
Ostrava
Liberec
Ostrava
Branky: 4. Tomáš Marek, 55. Petr Salát - 19. Filip Hrabal, 23. Jiří Juhaňák, 45. Jakub Mendrek, 57. Jiří Bauer; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 153; zásahy brankářů: Vít Vaníček 10 - Jakub Klobučník 17; po třetinách: 1:1, 0:1, 1:2;

Reportáž

FBC Liberec vs. FBC Ostrava 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Začátek utkání, které se hrálo na hale Dukly probíhalo v domácí režii. V čase 3:03 šlo dokonce bleskově do vedení, kdy se krásně prosadil Tomáš Marek. V dalších šancích vždy střelci selhali, před brankářem Lajou se neprosadil Kološ ani Veselý. První ostravská radost přišla z hole Hrabala až v závěru první třetiny. Ten využil zmatek ve středu hřiště a nekompromisně prostřelil domácího Vaníčka.

Druhá perioda začala pro Severočechy špatně. Diváci mohli vidět bleskově sehranou standartní situaci. Prosadil se kapitán Juhaňák. Zlepšená obrana domácího týmu pomáhala Vaníčkovi držet Ostravu na dostřel. Když Liberec bez výrazného ohrožení ubránil i dvě oslabení, odešel za stavu 1:2 do šaten.

Do závěrečné dvacetiminutovky opět nastoupili svěřenci Zdeňka Skružného aktivně. Kořínek na středu netrefil, poté selhal z ostrého úhlu Valeš. V čase 44:06 propustila obrana Liberce do brejku Mendreka, který po zemi zakončil. 1:3. Jiskru naděje vykřesal Setr Salát, jeden z nejlepších hráčů na ploše. Velkou příležitost na srovnání dostal Liberec v 56. minutě, kdy byl vyloučen hostující Juhaňák za hru rukou. Bohužel se v přesilové hře liberecké pětici uvolnil reprezentant Bauer a přesnou střelou o tyč završil skóre důležitého utkání. Severočechům už nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. Konečný stav utkání 2:4.

Branky: Marek, Salát

Liberečtí nedokázali bodovat popáté v řadě. V posledních duelech nevsítili více než 3 branky. Střeleckou smůlu budou mít možnost protrhnout liberečtí už zítra, kdy se v Plzni utkají s Tatranem Střešovice. Utkání budete moci sledovat na ČT Sport.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostů(Karel Ševčík): Už minulý zápas s Pardubicemi jsme brali jako předčasné playoff. Tedy i do Liberce jsme jeli s vnitřním nastavením playoff. Zápas velmi těžký, snažili jsme se hrát hodně takticky a organizovaně. Ještě to není úplně ono, pořád můžeme věci zlepšovat, ale směr to má. Kluky musím pochválit za obrovské nasazení. Soupeři děkuji za zápas. Komentář trenéra domácích(Filip Hanžl): I když jsme dnes bez bodu, přišel oproti předchozím zápasům zlepšený výkon. Věříme, že dnešním večerem jsme zlomili herní krizi a v příštích zápasech to zúročíme bodovým ziskem. Soupeři i rozhodčím díky a šťastnou cestu domů.