MSH Plzeň
23.kolo, po 28.1.2019
Tatran Střešovice
7
:
4
(2:1, 4:0, 1:3)
Liberec
Tatran Střešovice
Liberec
Branky: 10. Martin Mühlfait, 19. Jonáš Kreysa, 23. Filip Ullmann, 25. Milan Meliš, 25. Martin Mühlfait, 34. Jonáš Kreysa, 55. Filip Langer - 9. Lukáš Lhota, 48. Tomáš Marek, 52. Jan Baudisch, 59. Radek Valeš; rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 726; zásahy brankářů: Michal Rebro 26 - Tomáš Janota 3, Vít Vaníček 13; po třetinách: 2:1, 4:0, 1:3;

Reportáž

Tatran Teka Střešovice vs. FBC Liberec 4:7 (2:1, 4:0, 1:3)

Domácí od ůvodního buly kontrolovali hru a dostali se do několika šancí. Několik útočných výpadů musela hasit jak liberecká obrana, tak brankář Janota. Z bleskového protiútoku se navíc podařilo skórovat mladičkému Lhotovi, který využil nabídku Marka a střelou od mantinelu překonal gólmana domácích. Vyrovnání z hole střešovických ale přišlo hned vzápětí a ke konci třetiny Tatran otočil vývoj utkání ve svůj prospěch.

Dvě minuty po úvodním hvizdu v druhé třetině se prosadil domácí kapitán Ullmann a zvýšil na 3:1. Liberec pak srazily na zem dvě slepené trefy z pětadvacáté minuty, kdy Tatran odskočil do čtyřbrankového vedení. To už branku Liberce střežil Vaníček a Liberec se začínal dostávat do několika šancí. Překonat Rebra se jim ale nepodařilo, naopak v čase 33:23 inkasovali znovu a skóre bylo již 6:1 pro Střešovice. Tento stav vydržel až do konce 40. minuty.

Nevzdávající se Liberec nastoupil do třetí třetiny s chutí a odměnou pro něj byla branka Marka. Pak dostali liberečtí možnost početní výhody, kterou ale nevyužili. Po vypršení Kolískova trestu se k balónku dostal v předbrankovém prostoru Baudisch a nemýlil se. Ke zdramatizování zápasu chybělo málo, ale proti byl domácí Langer, který ze středu hřiště prostřelil Vaníčka, 7:3. Poslední branka utkání padla v čase 58:44 a byl u ní Valeš, který tak upravil na konečných 7:4 pro Tatran Střešovice.

Branky: Lhota, Marek, Baudisch, Valeš

Další utkání odehrají liberečtí muži ve svatostánku Bílých Tygrů, v HomeCredit Aréně. V rámci čtyřiadvacátého kola přivítají Sokol Královské Vinohrady a budou u toho znovu kamery ČT Sport. Zápas startuje v 17 hodin. Buďte u toho s námi, srdečně Vás zveme!

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích pana Fridricha: Dnes jsme většinu zápasu hráli ve velice pomalém tempu bez potřebného nasazení. Musíme se naučit více diktovat tempo zápasu a směrem k play off zapracovat na spoustě detailů, děkujeme skvělým diváků a soupeři za utkání. Komentář trenéra hostí pana Skružného: Efektivita domácích a naše nemohoucnost v zakončení rozhodly toto utkání. Děkujeme malým florbalistům za podporu. Užili jsme si to.