3.kolo, so 22.9.2018
Ostrava
10
:
5
(5:3, 3:1, 2:1)
Liberec
Ostrava
Liberec
Branky: 2. Michaela Středulová, 12. Michaela Středulová, 14. Michaela Klvaňová, 18. Kristýna Kupcová, 19. Anna Španihelová, 22. Michaela Středulová, 31. Vendula Maroszová, 40. Anna Španihelová, 51. Kristýna Kupcová, 60. Michaela Středulová - 8. Karolína Nováková, 9. Karolína Nováková, 17. Markéta Valešová, 29. Markéta Lenfeldová, 43. Markéta Valešová; rozhodčí: Jan Duda - Jan Piško; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 22; zásahy brankářů: Pavla Lišková 22 - Kateřina Dlouhá 23; po třetinách: 5:3, 3:1, 2:1;

Reportáž

První třetinu se hrál útočný florbal bohatý na góly a na chyby. Liberec začal aktivněji, ale z prvního gólu se radovala Ostrava. Vzápětí otočila skóre dvěmi góly Nováková. Soupeřky si bohužel brzo vzaly vedení zpět. Valešová vystihla špatnou rozehrávku a vyrovnala na 3:3, ale konec třetiny patřil ostravankám, které ji vyhrály 5:3.

Druhou třetinu jsme začaly přesilovkou. Unáhlená střela a rychlý protiútok soupeřek ovšem přinesl gól do naši sítě. Nevzdaly jsme to a zamkly jsme soupeřky na jejich polovině. Naše střely, ale končily obvykle mimo brankovou konstrukci. Náš nápor přerušil útočný faul Abrtové a přesilovka ostravských. Přesilovku jsme odbránily výborně a také nám se podařilo skórovat v oslabení. Lenfeldová snižovala na 6:4. Pokračovaly jsme v tlaku, ale radovaly se opět soupeřky, když těžkou přihrávku usměrnila do naši sítě Maroszová. Na konci třetiny jsme inkasovaly ještě jednou a do šaten jsme šly za stavu 8:4.

Ani za tohoto stavu jsme nic nevzdávaly a povedlo se nám snížit Valešovou. Hra šla nahoru dolu, ale ostravanky si už výhru pohlídaly a zarovnaly na konečných 10:5.

Hra byla vyrovnanější než ukazuje konečný výsledek, což potvrzuje i bilance střel 23:22. O výsledku rozhodla produktivní dvojice ostravanek, Maroszová a Středulová, a více chyb v obraně na naší straně.

Hodnocení trenéra: "Zápas jsme si zkomplikovali našimi hrubými chybami v obraně, když jsme inkasovali většinu gólů z předbrankového prostoru, kde jsme absolutně bez důrazu a necháváme soupeřky dělat si co chtějí. Na tom musíme důrazně zapracovat. Ze zápasu nás muže těšit jen fakt, že dokážeme soupeře uvést pod dlouhodobý tlak a vypracovat si mnoho golových situací. Musíme , ale myslet na obranu, jelikož s 10-ti obdrženými brankami se jen těžko dá vyhrát."

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích pana Luďka Paseckého: Jsme rádi, že se nám obrovskou měrou povedlo přenést do zápasu věci, kterým jsme se věnovali na tréninku v tomto týdnu. Díky tomu přibyla spousta bodů i od hráček, které dříve příliš neskórovaly. Komentář trenéra hostí pana Vojtěcha Rondoše: Bohužel přesně to co jsme si řekli, že budeme dělat, tak jsme nedělali. Soutěž je dlouhá my se poučíme a budeme lepší a lepší... Holkám díky za morál, že bojovali až do konce. Soupeřkám díky za zápas.