SH Dukla Liberec
25.kolo, ne 25.2.2018
Liberec
3
:
4
(1:1,1:0,1:3)
Pardubice
Liberec
Vaníček, Janota - Hrůza, Strobach, Veselý, Kroupa, Böhm, Bitman - Valeš, Marek, Ferdan - Hůza, Balatka, Salát - Baudisch, Kopecký, Šoltys - Kořínek
Pardubice
Levínský, Musil - Kunt, Gregor, Formánek, Dlesk, Zozulák, Teichman, Burian, Kourek, Pakosta, Petr, Brychta, Škeřík, Ďopan, Bílý, Janeček, Oubracht, Němeček, Krigovský
Branky: 2. Petr Salát, 26. Jiří Strobach, 43. Radek Valeš - 15. Patrik Petr, 45. Ivo Teichman, 47. Ivo Teichman, 58. Přemek Pakosta; rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc; vyloučení: 1:3; využití: 0:0; diváků: 220; zásahy brankářů: Vít Vaníček 21 - Jakub Levínský 18; po třetinách: 1:1, 1:0, 1:3;

Reportáž

FBC Liberec vs. Sokol Pardubice 3:4 (1:1, 1:0, 1:3)

Utkání začalo velmi opatrně. Týmy si byly vědomi, o co v utkání jde. Jako první se prosadil Petr Salát, díky šťastné brance po několika odrazech. Od té doby hra plynula jen velmi pomalu a brankáři museli likvidovat jen minimum šancí. Pardubice dokázali vyrovnat v polovině utkání, kdy se dokázal umístěnou střelou prosadil Petr.

Ve druhé třetině měli více ze hry pardubičtí. Štěstím bylo, že ve svých vyložených šancích selhali. Libereckým dodalo sebevědomí úspěšná akce. Prosadit se dokázal Strobach. Prostřední třetina skončila výsledkem 2:1 pro domácí barvy FBC Liberec.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí. Domácí Valeš zvýšil už na 3:1! Sokol se nevzdal a po dvou brankách Teichmana dokázali vyrovnat. Závěrečné minuty byly nervózní. Když liberečtí nevyužili přesilovou hru, zdálo se, že utkání skončí remízou. Všechny spekulace utnul Pakosta, který v čase 57:58 připravil šok pro všechny přítomné v hale.

Tato branka i přes několik šancí v závěrečné powerplay byla rozhodující. Sokol Pardubice slaví premiérový postup do playoff. FBC Liberec musí o záchranu bojovat v posledním kole na palubovce Florbal Chodov.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích (Filip Hanžl): Zápas rozhodly menší chyby na naší straně. Druhé půlky třentin jsme nebyli schopni udržet naši herní vyspělost. Musíme se připravit na Chodov a neházíme flintu do žita.

Komentář trenéra hostů (Ladislav Štancl): 1. část - Celý zápas bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně. My jsme měli více ze hry, ale trápení v koncovce bylo nekonečně. Jsem rád, že jsme až do konce věřili a dokázali jsme díky tomu zápas otočit. Tým ukázal svůj charakter a vybojoval pro Sokol play-off!! My jsme dnes sice udělali poslední krok, ale vysněné play-off je výsledkem především dlouhodobé práce a ta leží na bedrech Milana Koubka a Ondry Vichra, kluci díky! Vzhůru Sokol!