SH Dukla Liberec
4.kolo, ne 16.9.2018
Liberec
6
:
5
(1:0, 2:3, 2:2, 0:0;)
Vítkovice
Liberec
Vaníček, Janota - Kološ, Veselý, Strobach, Klucho, Bitman, Kroupa, Leksa - Valeš, Kořínek, Ferdan, Salát, Kopecký, Marek, Baudisch, Rozkovec, Balatka, Hiadlovský
Vítkovice
Souček, Gurkovský - Rýpar, Delong, Šebesta, Hubálek, Gattnar, Sladký, Vilím, Firda, Oborák, Jastřembský, Hájek, Řezanina, Bräuer, Polášek
Branky: 18. Jakub Kopecký, 24. Radek Valeš, 38. Jiří Strobach, 56. Lukáš Veselý, 56. Matěj Klucho, N Petr Salát - 29. Rostislav Gattnar, 30. Lukáš Hájek, 31. Lukáš Hájek, 42. Lukáš Řezanina, 52. Lukáš Hájek; rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 0 + Radek Valeš (LIB) 5:1; využití: 0:0; diváků: 192; zásahy brankářů: Tomáš Janota 19 - Lukáš Souček 24; po třetinách: 1:0, 2:3, 2:2, 0:0;

Reportáž

Senzace! Liberec udolal vicemistry ČR na nájezdy

Po pátečním výjezdním utkání v pražských Riegrových sadech čekala FBC Liberec velká prověrka. Na sever Čech zamířil poražený finalista minulého ročníku Tipsport Superligy. Ve velmi vyrovnaném utkání nakonec domácí vymazali dvoubrankovou ztrátu ve třetí části ve vlastním oslabení a po nájezdech slaví další cenné body.

FBC Liberec vs. 1. SC Tempish Vítkovice 6:5 (1:0, 2:3, 2:2)

První třetina přinesla nečekaný scénář. Sebevědomý Liberec skvěle bránil útočné výpady favorita, navíc si i vytvořil několik gólových šancí. Jednu z nich proměnil ke konci první dvacetiminutovky Kopecký a do šatny zařídil průběžné jednobrankové vedení. Liberečtí v první třetině přestříleli soupeře v poměru 11:3.

I druhá třetina začala gólovou oslavou, když Veselého střelu dorazil Valeš. Jenže hvězdný výběr Pavla Bruse se po inkasovaném gólu probudil a během 117 sekund dokázal skóre otočit. Liberec ale nepanikařil a vrátil se k předvedené hře v první třetině. Na začátku osmatřicáté minuty vyrovnal Strobach a stav 3:3 vydržel až do konce druhé dvacetiminutovky.

Rychlý vstup do třetí části potvrdili Vítkovičtí a znovu vedli. Liberečtí chtěli znovu vyrovnat, ale naráželi na téměř bezchybného brankáře Součka. Hostující Hájek navíc v 52. minutě zkompletoval hattrick a Liberec měl na kontě dvoubrankové manko, které však v letošní sezóně dobře zná. V čase 53:23 však pro liberecké barvy vypadalo všechno špatně, když se nechal na 5 minut za hrubost vyloučit Valeš. Nicméně Vítkovice nerozehráli přesilovou hru vůbec dobře a po protiútoku skóroval Veselý a živil tak naději na vyrovnání. Laxní výkon hostů navíc vyústil v senzační vyrovnání Klucha, který tak v oslabení rozhodl o tom, že alespoň jeden bod zůstane doma pod Ještědem.

V prodloužení jsme viděli taktickou bitvu včetně odvolávání brankářů. Pětiminutovka navíc ale o osudu zápasu nerozhodla a 192 diváků v hale se mohlo těšit na nájezdovou loterii. V ní byl úspěšnější Liberec. Kopecký sice svůj nájezd neproměnil, ale domácí gólman Janota vynuloval dva Vítkovické střelce a po gólu Saláta chladnokrevně potvrdil vítězství domácích Kološ.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí(Pavel Brus): Dneska to byla z naší strany velká ostuda. Mysleli jsme si, že si Liberec dá pár vlastňáků a my si na konci zápasu plácneme. Teď přepneme. Komentář trenéra domácích(Filip Hanžl): Bojovný výkon od 1. minuty = další body pod Ještěd. Proti Vítkovicím se neboduje každý den, hráčům velmi děkuji, neskutečný morál a víra.