Home Credit Aréna
16.kolo, ne 16.12.2018
Liberec
6
:
4
(0:4, 3:0, 3:0)
Znojmo
Liberec
Vaníček, Janota - Klucho, Lhota, Veselý, Böhm L., Bitman, Kroupa - Valeš, Ferdan, Baudisch, Salát, Kopecký, Marek, Rozkovec, Balatka, Kořínek - Böhm D., Hiadlovský
Znojmo
Chrást, Hándl - Salava, Palát, Horák, Šindelář, Pánek, Kucharič, Procházka, Kriš, Žižka, Liška, Juříček, Kladivo, Ďuriška, Krejčíř, Novák, Kladivo
Branky: 28. Adam Balatka, 29. Lukáš Lhota, 34. Adam Balatka, 41. Prokop Ferdan, 54. Adam Balatka, 59. Prokop Ferdan - 6. Tomáš Kucharič, 7. Martin Šindelář, 18. Pavel Palát, 19. Martin Šindelář; rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský; vyloučení: 0:2; využití: 1:0; diváků: 523; zásahy brankářů: Vít Vaníček 6 - Jan Chrást 23; po třetinách: 0:4, 3:0, 3:0;

Reportáž

FBC Liberec vs. TJ Znojmo LAUFEN CZ 6:4 (0:4, 3:0, 3:0)

První třetina byla pro Liberec hororová. Soupeři z jihomoravského kraje nabídl po několika individuálních chybách mnoho rychlých brejků, z nichž vytěžili hosté čtyři branky. Znojmo navíc podpořil bezchybný Chrást, který za svá záda nepustil ani jednu z dvanácti střel.

Do druhé třetiny liberečtí nastoupili s čistou hlavou a trpělivý výkon přetavili ve dvě rychlé branky. Trefili se Balatka a Lhota a společně snížili na 2:4. Začátek třiatřicáté minuty patřil znovu Balatkovi, který tečoval střelu Rozkovce. Rozdíl jediné branky vydržel až do konce druhé periody.

Vyrovnání z holí Liberce přišlo již po dvaapadesáti vteřinách, když po kombinaci s Valešem skóroval Ferdan. Ani jeden tým poté nechtěl udělat chybu, ale větší aktivitu přeci jen předvedli domácí a po nádherné krosové přihrávce Ferdana zkompletoval Balatka hattrick. Znojmo poté začalo napadat, ale nevytěžilo z toho vyrovnávací branku. Za vysokou hůl se navíc necelé dvě minuty před koncem nechal vyloučit Šindelář a početní převahu bleskově využil Ferdan. Liberečtí si konec utkání pohlídali a po velkolepém obratu vítězí 6:4.

Branky: 3x Balatka, 2x Ferdan, Lhota

FBC Liberec tak zvítězilo i ve druhém utkání po reprezentační pauze. Nyní se nachází na 5. místě Tipsport Superligy se ziskem 30 bodů. Už ve středu vyběhnou muži FBC Liberec k dalšímu utkání. Ve čtvrtfinále Poháru České pojišťovny narazí na FbŠ Bohemians. Utkání začíná v 19:15 na hale ZŠ Dobiášova.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostů(Chochola Petr): Slova k hodnocení se mi hledají velmi těžce. Krása sportu není jen o výsledcích, ale i o cestách k nim. My dnes z naší cesty ve druhé a třetí třetině sešli a byli po zásluze potrestáni.Gratuluji domácím k vítězství Komentář domácího trenéra (Filip Hanžl): Raz, dva a bylo to 0:4. V kabině jsme si prohlédli chvíli podlahu, zvedli hlavy a zbytek utkání zvládli na jedničku. Na Areně se nám nejlépe nehraje, o to si tří bodů vážíme víc. Děkuji soupeři za utkání, přeji šťastnou cestu domů a zraněným a nám trenérům přeji brzké uzdravení.