18.kolo, so 5.1.2019
Chodov
5
:
3
(1:1, 2:1, 2:1)
Liberec
Chodov
Barák, Šantora - Pražan, Maxa, Mikeš, Koutný, Kašovský, Lebeda, Vošta, Vávra M., Vávra T., Ondrušek, Koutný, Matejčík, Doubek, Krbec, Adam, Plíhal, Strnad
Liberec
Janota, Vaníček - Kološ, Lhota, Klucho, Böhm D., Kroupa, Bitman - Valeš, Marek, Ferdan, Salát, Baudisch, Kopecký, Rozkovec, Kořínek, Böhm L.
Branky: 1. Marek Vávra, 23. Michal Strnad, 25. Ondřej Vošta, 46. Ondřej Plíhal, 60. Marek Matejčík - 17. Lukáš Kořínek, 29. Prokop Ferdan, 43. Patrik Rozkovec; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 1 + Šimon Doubek (CHO) 5:0; využití: 0:0; diváků: 322; zásahy brankářů: Jan Barák 16 - Tomáš Janota 14; po třetinách: 1:1, 2:1, 2:1;

Reportáž

FAT PIPE Florbal Chodov vs. FBC Liberec 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Ze začátku nervózní Liberec čelil v první desetiminutovce mnoha nebezpečným výpadům Chodova. Hned ten první využil Vávra a po dvaceti vteřinách utkání otevřel skóre. Liberci se ale všechny ostatní útoky podařilo odvrátit a dočkali se i svých šancí. Jednu z nich využil v sedmnácté minutě Kořínek a vyrovnal na 1:1.

Druhou třetinu začali znovu lépe domácí a v čase 22:22 se znovu ujali vedení. V pětadvacáté minutě pak zvyšoval Vošta na 3:1, jenže Ferdanovi se podařilo snížit zpět na rozdíl jediné branky, přičemž Liberec dostal ještě možnost pětiminutové početní převahy. Chodovští hráči šli hned vzápětí do tří, když se Matejčík nechal vyloučit na dvě minuty za zdržování hry. Liberci se ale nepodařilo dlouhou přesilovku využít a jednogólové manko si tak nesl do třetí části.

V úvodu třetí dvacetiminutovky si vzali slovo Kořínek s Rozkovcem. Duo mladých útočníků připravilo už první branku Liberce a tentokrát se postarali o vyrovnání na 3:3, když Rozkovec ze vzduchu trefil odkrytou část Barákovy klece. Plíhal ale v šestačtyřicáté minutě poslal Chodov do vedení a vítězství Pražanů zpečetil do odkryté liberecké branky Matejčík. Liberec po solidním výkonu bere porážku 3:5.

Branky: Kořínek, Ferdan, Rozkovec

Další utkání tuzemské nejvyšší soutěže sehraje liberecký celek na domácí půdě. V pátek přijedou do sportovní haly Dukla zelenobílí Bohemians. Utkání startuje ve 20:30, srdečně vás zveme!

Ohlasy trenérů

Komentář k utkání trenéra hostí Zdeňka Skružného: „Po slabším úvodu zápasu jsme nakonec na Chodově předvedli hodně dobrý výkon k bodům. Chyběla lepší střelba a proti nám dneska stál výborný třicátník Bary. Komentář trenéra domácích Davida Podhráského: "Velmi těžké utkání, které jsme si museli opravdu vybojovat, proto si ho velmi cením. Zároveň jsem si ověřil, že některé věci se asi nezmění ani v roce 2019. Děkuji divákům za návštěvu a ještě jednou přeju naší ikoně vše nejlepší k zítřejším kulatinám."