SH Maloměřice
25.kolo, ne 23.2.2020
Hattrick
9
:
8
(2:0, 3:1, 4:7)
Liberec
Hattrick
Létal, Kejjík - Sládeček, Medek, Brom, Hrazdíra, Procházka, Jalový, Gold, Anderle, Ondráček, Grábl, Vlach, Horák, Halama, Máček
Liberec
Vaníček, Král - Lhota, Kárník, Kološ, Klucho, Bitman, Dlesk, Böhm D. - Ferdan, Kopecký, Světlík, Valeš, Rozkovec, Čermák, Baudisch, Hejduk, Šoltys - Balatka, Kořínek
Branky: 1. Tomáš Brom, 10. Lukáš Jalový, 23. Tomáš Brom, 29. Luděk Ondráček, 40. David Sládeček, 50. Marek Fuchs, 52. Luděk Ondráček, 53. Tomáš Brom, 57. Jakub Procházka - 27. Matěj Klucho, 41. Lukáš Lhota, 43. Prokop Ferdan, 46. Radek Valeš, 48. Jakub Kopecký, 50. Petr Kološ, 59. Prokop Ferdan, 60. Jan Světlík; rozhodčí: Přemysl Bališ - Peter Varga; vyloučení: 4:3; využití: 3:1; diváků: 206; zásahy brankářů: Filip Létal 25 - Vít Vaníček 20; po třetinách: 2:0, 3:1, 4:7;

Reportáž

FBŠ Hummel Hattrick Brno vs. FBC Liberec 9:8 (2:0,3:1,4:7)

Do utkání vstoupil lépe Hattrick Brno, když se z dorážky dokázal prosadit Tomáš Brom. Tato branka odstartovala nepovedených 40 minut, ve kterých liberečtí byli jasně horším týmem. Pojďme ale postupně. Šanci na vyrovnání měl Liberec v přesilové hře, ale ani jednou nedokázal prostřelit Létala. Stejnou výhodu si o pár minut později vyzkoušel Hattrick. Rozdíl byl jediný, domácí tým vsítil branku na 2:0. Postupem času se hra přitvrdila a rozhodčí poslali Brno do tří. Ani dvojnásobnou přesilovku střelci FBC nevyužili, a i proto odcházel do šatny s dvoubrankovým mankem.

Druhá perioda byla z hostující pohledu velmi tristní. Hra byla velmi nepřesná a ani nesazení nebylo odpovídající tomu, o co se hrálo. Tuto část vyhrál Hattrick Brno jasně 3:1, když využíval chyby v obraně Liberci. O úvodní branku FBC se postaral kapitán Klucho, jemuž se podařila využít přesilová hra. Stav po druhé dvacetiminutovce 5:1.

Do třetí třetiny nastoupil Liberec opět ve dvou lajnách. K obratu zavelel už na začátku třetí třetiny Lhota, když ho v krátkém čase podpořili Ferdan a Valeš bylo skóre už jen 4:5. Vyrovnat se podařilo v čase 47:13. Kopecký dostal na střed hřiště přesnou přihrávku a tou nedokázal pohrdnout. 5:5. S chutí hrající hosté i nadále napadali, bohužel z tlaku na soupeře vyplynulo dvouminutové vyloučení Lhoty. I potřetí se Brno prosadilo v přesilovce a Fuchs opět přiklonil misky vah na stranu domácích. Bláznivé utkání pokračovalo. Ferdan byl v čase 49:55 faulován a nařízené trestné střílení jistě proměnil Kološ. Bohužel pro liberecké přišel zkrat a postupně propadli do sítě Vaníčka tři střely. 6:9 z pohledu FBC Liberec. Závěrečný tlak a hra bez brankáře přinesla dvě branky, které snížili na rozdíl jediné branky. Bohužel na další, vyrovnávající gól už nezbyl čas, a proto Liberec v důležitém utkání prohrál 8:9.

Poslední kolo Superligy florbalu se odehraje v neděli 1.3.2020 FBC Liberec přivítá v domácím prostředí haly Dukly FBŠ Bohemians. Svěřenci Zdeňka Skružného stále mohou pomýšlet na playoff. Zároveň je velmi blízko i účast v playdown.

Ohlasy trenérů

Trenér hostů (Filip Hanžl): Dvě třetiny jsme bojovali s nervozitou, že musíme. Vážíme si toho, že zápasy nevzdáváme a v posledním kole necháme na hřišti všechno. Díky soupeři i rozhodčím. Trenér domácích Marek Fiala 1/2: Dvě tŕetiny poctivě a inteligentně odehraný zápas. Věděli jsme, že bude soupeř ve 3. třetině bude soupeř pokračovat s napadáním i přes to jsme nebyli tohoto schopni využít. Hru jsme si strašně moc komplikovali a vytvářeli jsme velké množství individuálních chyb a zbytečně jsme podlehli tlaku po dvou vstřelených brankách soupeře. Vstřelená branka v přesilovce a zlepšený výkon v závěru znamenal nakonec 3 body. Pro nás velké ponaučení do play down. soupeři a skvělým divákům díky za utkání.