Mládež
24.01.2022 - Redakce

4 týmy elévů na turnaji v Liberci

Hned čtveřici družstev postavili na sobotní turnaj elévové FBC Liberec. Kluci prožili mnoho událostí, ať už ty nepříjemné v podobě proher, tak ty příjemnější jako byly vstřelené góly, úspěšné zákroky nebo vyhrané zápasy.

Na začátku bych rád napsal pár slov o tom, jak se nám v letošní sezoně daří. Jsem velmi potěšen a překvapen o kolik více nás je než třeba v říjnu. V poslední době nám přibylo mnoho nováčků, kteří se pomalu začleňují do celé kategorie. Všichni dostávají šanci i v zápasech, a i třeba díky tomu sbíráme velmi rozmanité výsledky.

Je nutné si uvědomit, že nováčci a všichni další hráči, kteří začali i třeba minulý rok, mohou mít o několik stovek hodin tréninku méně, než hráči, kteří nás poráží. Na hře i dovednostech se to hodně projeví. Tento deficit budeme umazáváme velmi pomalu a všem chci dát potřebný čas k tomu, aby se florbal naučili. Čas prostě nelze obelhat.

V součtu všech zmíněných věcí nám některé turnaje přinesou velmi nepříjemné výsledky. Ale takový je sportovní život. Ale víte, jak se to říká: „Prohra je pouze nedoceněná zkušenost a nám může pomoci k dalšímu životu i rozvoji."

Co se týče hry jako takové, neustále apeluji na kluky, aby hráli naplno a chtěli se zlepšovat. Tím, že jsme velmi florbalově rozmanitá skupina, nelze říct jedna věc, na kterou se nyní zaměřujeme. Někdo potřebuje pilovat základní ovládání míčku a florbalky. Druhý už zase potřebuje lépe bránit situace jeden na jednoho.

Jako trenérovi mi určitě není jedno, že naše týmy prohrávají. Furt přemýšlím, co v tréninku zlepšit a jak klukům lépe poradit. Věřím a vím, že ty správné výsledky se dostaví v budoucnu a florbal bude všechny v našem klubu bavit. Strašně bych si přál, aby zmizela doba, kdy pořád řešíme nepříjemné karantény a někdo kvůli nim nemůže měsíce sportovat.

Na závěr mého hodnocení bych rád poděkoval rodičům, kteří mi pomáhají, velkou i malou měrou, s bezproblémovým chodem celé kategorie. Bez vás bych jenom těžce zvládl tento náš obří kolos. Díky! A brzy naviděnou na tréninku, kde se zase o kousek zlepšíme!

Mějte se fajn a FBC Liberec jedeeeem!!!
Radek Valeš