Mládež
06.05.2019 - Redakce

Starší žáci zakončili MČR na 5. příčce

Dlouho očekávané MČR nám konečně přineslo florbalové srovnání se zbytkem soupeřů z koutů celé České republiky. Starší žáci FBC Liberec se neztratili a domů si přivezli pěkné 5. místo.

Na první výhře s Uherským Brodem měl především zásluhu především celý tým. Bylo znát, že jsme se potkali se zatím nejlepším týmem dosavadního průběhu sezóny. Kluci byli nervózní, a i tento fakt se mohl na předváděné hře projevit. Druhé utkání se Štenberkem znamenalo utkání, ve kterém jsme nehráli dobře. Po dobře rozehrané první půlce nás soupeř dotáhl a dokázal si ze zápasu odnést bod za remízu 4:4. V základní skupině jsme skončili na prvním místě a šli jako nasazení do play-off.

Hned ve čtvrtfinále nás čekalo největší překvapení turnaje FbC Hradec Králové. Po první vstřelené brance soupeře se nálada na hřišti otočila ve prospěch hradeckých florbalistů. Ti po zbytek zápasu předvedli ukázkové bránění, bloky a týmových duch. Našim hráčům se nepovedlo zápas dorovnat a veškerá střelecká snaha přišla vniveč. Soupeř ve čtvrtfinále zvítězil 4:2.

Ve zbytku MČR jsme se utkali o konečné 5. – 8. místo. V obou zápasech nás čekali soupeři známí ze základní skupiny. V těchto utkáních jsme dominovali, i přes fakt, že jsme tyto zbylá utkání odehráli na tři kompletní pětky. Kluci ve zbytku turnaje zahodili zklamání pryč a odnesli si z MČR krásné 5. místo.

Hodnocení MČR:

„MČR pro ročník 2004 a 2005 první prověrka se soupeři, které nepotkáváme v lize. Objektivně musím říct, že dostat se mezi 4 týmy a odvést si medaili by bylo asi pro nás velmi obtížné, především z hlediska, že jsme měli velmi mladý tým a tolik potřebnou sílu zatím ještě nemáme. Zápasy si nám ukázali dost nedostatků. S každým jsme se několikrát bavili o věci, které by mohli zlepšit. I tak jsme na kluky velmi pyšní, co na turnaji předváděli.“

Hodnocení celé sezóny:

„Bohužel kladně nemohu hodnotit úroveň naší soutěže, která rozvoji našich hráčů určitě neprospívá. I proto si nesmírně vážím poctivosti našich kluků na tréninkách. Pracujeme velmi dobře a přináší nám to pěkné výsledky. V příští sezóně opět budeme chtít mít v Liberci super tým. Nicméně sezóna ještě nekončí, čeká nás spousta neligových turnajů, kde potkáme další soupeře a sehrajeme tolik potřebné těžké zápasy.“

Výsledky turnaje:

FBC Liberec vs. 1. AC eflorbal Uherský Brod 4:0

FBC Liberec vs. Fbc Topgal Štenberk 4:4

FBC Liberec vs. FbC Hradec Králové 2:4

FBC Liberec vs. Fbc Topgal Štenberk 8:3

FBC Liberec vs. 1. AC eflorbal Uherský Brod 4:1

Na závěr bych rád poděkoval celému týmu rodičů, kteří předvedli pro kluky neuvěřitelný servis a podporu! Díky všem.

Odkaz na fotogalerii: Fotogalerie