Aktuální zprávy
29.05.2019 - Redakce

Hanka Koníčková opuští Crazy girls. Míří do Švýcarska

Po roce stráveném v dresu Crazy girls opuští Hanka Koníčková florbalový Liberec a míří za novou výzvou. V nové sezóně oblékne dres Kloten-Dietlikon jets.

V roce 2018 ovládl Extraligu žen tým 1. SC Tempish Vítkovice, velkou zásluhu na tomto titulu měla i Hanka Koníčková, která vstřelila vítěznou branku v Superfinále. Následně se rozhodla pro návrat do známého prostředí a vrátila se do týmu Crazy girls FBC Liberec. V sezóně 2018/2019 se stala kapitánkou a měla hlavní zásluhu, že nejvyšší ženská soutěž zůstala pod Ještědem i pro nadcházející rok. Během ročníku si v základní části připsala 34 kanadských bodů. Svoji vyjimečnost prokazovala i během utkání play-down, kdy v 6 zápasech nastřádala 17 bodů. 

27-letá opora české reprezentace pro další období zvolila přestup do švýcarského týmu Kloten-Dietlikon Jets, který v sezóně bude obhajovat titul. V týmu Jets se potká i další českou zástupkyní Natálii Martinákovou.

Vyjádření Hanky Koníčková k přestupu: "Mé rozhodnutí je možná nečekané, ale určitě ne unáhlené. Důvodů je hned několik a v konečném součtu si stojím za rozhodnutím, které jsem udělala. To jestli to bude krok správným směrem se teprve ukáže, budu se snažit aby byl. Chci hrát florbal stále na kvalitní úrovni, u toho mít čas a energii pracovat v prostředí, které mě zajímá a být spokojená v osobním životě."

Hance děkujeme za odvedené služby během sezóny 2018/2019 a přejeme mnoho sportovních úspěchů.