Aktuální zprávy
15.10.2023 - Redakce

512 diváků sledovalo pátou výhru FBC Liberec v řadě!

Liberečtí florbalisté se poprvé v historii představili v jablonecké sportovní hale, kde v rámci 7. kola Livesport Superligy vyzvali Black Angels. 512 diváků sledovalo napínavý průběh utkání které rozhodl svoji brankou Filip Smutný v přesilové hře. Více v naší reportáži.

Domácí vstoupili do zápasu s Black Angels plní elánu a po dvaceti minutách vedli již o čtyři branky. Mezi střelce se dvakrát zapsal obránce Dolejš, Mádlo a Velc, jenž dovršil povedenou třetinu v čase 19:59.
Pražský soupeř se však ve druhé části vzpamatoval a dotáhl ztrátu až na kontaktní stav 4:5 ze svého pohledu, za kterého se vstupovalo do závěrečné třetiny. Poslední perioda tak byla velice napínavá a v 56. minutě se diváci dokonce dočkali srovnání na 6:6, když hostující Burian dorazil vyražený míč. Rozhodující moment celého duelu však nastal necelé tři minuty před koncem zápasu. Nejprve byl vyloučen Jakub Renčín a jeho dvouminutový prohřešek dokázal využít Filip Smutný, který v čase 57:17 poslal Severočechy opět do vedění. Bleci pak již na tento gól nedokázali zareagovat, a proto se mohli florbalisté Liberce radovat z již páté výhry v řadě za sebou. 

Utkání jsme spolupořádali s domácím oddílem Florbal Jablonec. Děkujeme jabloneckému klubu za servis a podporu během celéhé florbalového dne. Odměnou může být překonání diváckého rekordu na florbale v Jablonci nad Nisou, protože zápas sledovalo 512 diváků! 

FBC Liberec tak zapsalo svůj 18. bod a drží se na druhém místě tabulky Livesport Superligy. Následující zápasy sehraje v Praze, kdy postupně svěřenci Petra Kološe a Matěje Klucha vyzvou Spartu a Chodov. Na halu Dukla se vrátí 5.11., kdy budou hostit Sokoli Pardubice. Utkání začíná v 15:00.

Ohlasy: zde a zde
Fotogalerie: odkaz
Highlights: odkaz