Aktuální zprávy
12.09.2019 - Redakce

Elitní týmy čeká ostrý start

Elitní týmy FBC Liberec čeká ostrý start. V neděli se v domácím prostředí haly ZŠ Dobiášova představí muži FBC Liberec a Crazy girls FBC Liberec. V předsezonním preview se můžete dočíst všech změn, které v elitních týmech proběhly.

Superliga florbalu a Extraliga žen začíná! V neděli své první utkání v soutěžích rozehrají elitní týmy mužů a žen FBC Liberec. Nečeká je nic lehkého muži FBC Liberec poměří síly s týmem FBC ČPP Ostrava. Obměněný tým Crazy girls se střetne s FBS Olomouc.

FBC Liberec vs. FBC ČPP Ostrava

Liberecký celek prošel v letní přípravě větší obměnou. Kariéru ukončilo trio Salát, Marek, Veselý. Naopak do kádru Zdeňka Skružného přišli Hejduk, Kárník, navrátilec do týmu Šoltys. Sestavu začínají výrazně atakovat i mladí odchovanci. V brankoviště se Severočeši i nadále budou opírat o brankářskou dvojici Vaníček, Janota. Výraznou posilu zaznamenával i realizační tým, kdy se na lavičce FBC Liberec představí Miroslav Nečas.

„Toto první kolo bude pro mě takové malé deja vu. Po úspěšném návratu mezi elitu nás právě v prvním utkání čekalo ostravské FBC, kde si troufnu říct, jsme smolně prohráli. Určitě budeme s celým týmem chtít hrát s čistou hlavou, elánem a hlavně se poprat o první body. Věřím, že si na utkání najde cestu dost lidí a poženou nás,“ říká o utkání dlouholetý hráč Radek Valeš.

Koho sledovat: Nejvýraznějšími hráči FBC Liberec v letní přípravy bylo trio Kološ, Kopecký, Ferdan, kteří by i v tomto utkání měli střílet nejvíce branek. 

Celek z Ostravy bude mít v letošním roce ještě větší ambice než v loňském roce, kdy ve čtvrtfinále vypadl s Chodovem, těsně 2:4 na zápasy. Jednoznačným cílem je projít přes čtvrtfinálové brány do semifinále. I díky tomuto cíli získalo FBC do svých řad přivítalo několik hráčů. Nejvýraznější posilou je reprezentační brankář se zkušenostmi ze švédské SSL Jan Binder. Dalšími příchody jsou Dohnal, Klimscha, Sovják, Zapletal nebo Stejskal. Z týmu Karla Ševčíka odešel střelec Jakub Mendrek nebo Filip Hrabal.

Koho sledovat: Aktuálně se v širší nominaci České reprezentace objevují tři hráči z pole. Účastníka pražského MS Bauera doplnila dvojice mládíků Šindler, Sládek. Zajímavé bude sledovat i brankáře Bindera.

15.9. 2019 | 18:00 | SH ZŠ Dobiášova

Bilance FBC Liberec:
FBC Liberec (0-0-0-0)
Bilance soupeře:
FBC ČPP Ostrava (0-0-0-0)

Vstup: 40kč
Držitelé permanentní vstupenky: Zdarma

Crazy girls FBC Liberec vs. FBS Olomouc

Po loňském úspěšném udržení v Extralize žen přišla v kádru Crazy girls opravdu velká čistka. Pryč jsou tahounky Koníčková, Mlejnková i Leierová, která jediná ukončila kariéru. Mezi další odchody můžeme zařadit bránkářky Štěpánovou a Lerchovou, Adélu Dlouhou nebo Kristýnu Zelníčkovou. Do hlavního týmu se zapojila brankářka Dvořáková, Pavlíková Svobodová, Fatuňová, Vlachová, Kučerová, a i několik úspěšných juniorek z ročníku 2002. Výraznou změnu lze připočíst i v realizačním týmu. Jakuba Procházku nahradil Tomáš Jakubík, který bude spolupracovat s Vojtěchem Rondošem.

„Máme nově složený mladý tým, který určitě nedá nikomu nic zadarmo. Do zápasu jdeme s tím, že chceme předvést co nejlepší výkon a být vyrovnaným soupeřem. Všichni jsme plní očekávání a první zápas nám ukáže jak na tom náš tým je. Určitě objevíme pozitiva i negativa naší hry, která nám ukažou, co do dalších zápasů zlepšit a co je naopak naší silnou stránkou. Budeme rádi za každou podporu od našich fanoušků a od klubu," říká o vstupu do sezony kapitánka Crazy girls Aneta Foffová.

I Olomouc přes léto zaznamenala několik odchodů. Jmenovitě Tomanová, Žáková, Sedláková, Cholínská, Franková nebo Grufíková. Největší posilou týmu, kde je hlavní trenérkou Alice Pavlíková, bude brankářka Lišková, která přišla z týmu FBC Ostrava. Hlavním cílem hanáckého týmu bude vyhnout se bojům o udržení, což se jim v minulých letech nepovedlo. Kdo vkročí do sezony lépe. Podaří se Crazy girls FBC Liberec s obměněným kádrem uspět?

15.9.2019 | 15:00 | SH ZŠ Dobiášova

Bilance domácího týmu:
Crazy girls FBC Liberec: (0-0-0-0)

Bilance soupeře:
FBS Olomouc (0-0-0-0)

Vstup: 40kč
Držitelé permanentní vstupenky: Zdarma