Klub
01.10.2019 - Redakce

3. ročník školení rodičů je minulostí

Uplynulou sobotu proběhlo další školení rodičů FBC Liberec, tentokráte v reprezentativních prostorách liberecké radnice, které tímto děkujeme za podporu. 33 statečných absolvovalo sedmihodinové školení pod vedením šéftrenéra klubu Matěje Klucha a viceprezidenta klubu Lukáše Nesměráka.

7 hodin je opravdu hodně, ale dle reakcí zúčastněných bylo školení zábavné a rychle utíkalo. Na školení jsme měli i hosta z Jičína. Po loňské účasti trenérů a rodičů ze Semil a libereckých Panthers jsme tak opět vzdělávali členy jiných klubů než FBC Liberec. Jako tahoun regionu doufáme, že jim toto pomůže v práci s rodiči i v jejich klubu. Důkazem je i to, že naše školení si na listopad objednal florbalový klub SCC Semily. Už teď se do Semil těšíme.


V klubu tak máme, díky 3 ročníkům školení, skoro 80 proškolených rodičů a každým dalším školením jsme více a více hrdí na naši práci. "Jsme si vědomi, že v tomto rozsahu se jedná o ojedinělý projekt v rámci České republiky. Mají možnost nahlédnout pod pokličku trenérům a vědí tak přesně, co se proč děje na hřišti i mimo něj. Naše cesta je velmi pracná, ale neskutečně se nám vyplácí." poznamenal Lukáš Nesměrák, jeden z autorů školení a vize "CHCEME NEJLEPŠÍ RODIČE V REPUBLICE".

"Naše cesta je velmi pracná, ale neskutečně se nám vyplácí," poznamenal Lukáš Nesměrák, jeden z autorů školení a vize "CHCEME NEJLEPŠÍ RODIČE V REPUBLICE".


Školení bylo v této sezoně zavedeno jako povinné pro alespoň jednoho rodiče malých florbalistů. Může to vypadat přísně, ale společná cesta trenérů a rodičů je na vývoji malého sportovce možná to nejdůležitější a my jsme si toho vědomi. I z tohoto důvodu jsme připravili tuto sezonu ještě jeden termín a to 7.12.2019. Ti, kterým nevyhovoval termín prvního školení, tak dostanou druhou šanci. Věříme, že se k nim dostane při čekání na trénincích dětí dostatek zpětné vazby od již proškolených rodičů. V obchodě se totiž říká, že spokojený zákazník je ta nejlepší reklama.


Velmi pozitivním bodem školení je také to, že rodiče chápou nutnost jejich zapojení do tréninkového procesu i do chodu klubu. A není k tomu potřeba žádné velké umění. Stačí jen vůle udělat pro své děti co nejlepší podmínky a připravit jim společnými silami skvělé prostředí pro sportování. Zbytek už bude jen a jen na nich, na čemž je postavena i klubová filosofie. Jsme tedy velmi vděčni za nabídky pomoci ihned po školení, kdy jsme do našich řad ihned získali 3 nové trenéry-rodiče k dětským kategoriím. Jen díky pomoci rodičů patříme v rámci ČR ke klubům s možná nejvyšším počtem lidí podílejících se na trénování. Děkujeme. Věříme, že nebudete poslední.

Ihned po školení měli rodiče možnost poskytnout zpětnou vazbu. Nemáme ještě zdaleka všechny odpovědi na náš dotazník. I přesto uvádíme jedny z prvních reakcí. Ty hovoří za vše. Tak ať příště nechybíte.

"Jsme tedy velmi vděčni za nabídky pomoci ihned po školení, kdy jsme do našich řad ihned získali 3 nové trenéry-rodiče k dětským kategoriím."

Co se vám líbilo nejvíc?
"Prolínání vašich historek s danou problematikou a následné nasměrování. Máte prostě oba srdce na správném místě. Jsem moc ráda, že může být můj kluk součástí takového skvělého konceptu."
"Nejvíc se mi líbilo, že jste byli schopní udržet celý den pozornost posluchačů. Zajímavé bylo skutečně vše - filosofie klubu (aspoň už vím, proč se děti chovají na hřišti tak, jak se chovají) a také informace o přístupu rodičů k dětem a zápasům. Máme jako rodiče také co vylepšovat."

Pokud se vám seminář líbil, doporučte jej ostatním rodičům.
"Mělo to šťávu a pořád o tom teď přemýšlím a vybavuji si jednotlivé situace a témata ze školení. Zanechalo to ve mně silný dojem jako už dlouho nic. Hodí se rozhodně nejen pro florbal, ale i pro ostatní situace ve výchově dětí."
"Na školení rodičů jsem se těšila a nenechala si ho utéct, protože loni byl manžel naprosto nadšený. I tak jsem seděla s otevřenou pusou a poslouchala vaši metodiku, která zcela jasně vede děti k samostatnosti. V životě totiž musí být za svá rozhodnutí zodpovědné. Dáváte jim prostor si vše vyzkoušet a z chyb se poučit. Stejně tak v tomto směru být rodičem je správná filosofie."


Pokud nám chcete ještě něco říci, máte prostor.

"Mně seminář přinesl mnoho a proto Lukáši a Matěji gratuluji. Opravdu se Vám to povedlo. A nebudu mít problém se dozvědět zase něco nového. Myslím, že když se zúčastní každý, určitě by to pomohlo hlavně dětem. Tak že za mne 1* 👍"

"Děkuji. Děkuji za Vaše nadšení, Váš přístup. Také všem, kteří Vás v klubu podporují a dávají Vám pravomoc takto děti vést. Jste ryzí, dobří chlapi."
"Jste super! Je skvělé, jak dokážete rozdávat pohodu. Ať všem vydrží síly a vášeň pro florbal a naše děti. Byla to super "two man show"."



Děkujeme za účast a gratulujeme všem k získání certifikátu PROŠKOLENÝ RODIČ!
Lukáš a Matěj