Mládež
08.10.2019 - Redakce

Starší žáci vítězně na turnaji v Ústí

Uběhlou neděli trávili starší žáci v Ústí na svém druhém ligovém turnaji. Tentokrát vyrazila jiná parta, složená především o ročník 2005 ale doplněná šikovnými hráči ročníku 2006.

Uběhlou neděli trávili starší žáci v ústí na svém druhém ligovém turnaji. Tentokrát vyrazila jiná parta, složená především o ročník 2005 ale doplněná šikovnými 06kami. Turnajem jsme prošli bez ztráty bodu, ovšem utkání s Ústím a Chomutovem nebyla vůbec jednoduchá. Zbytek turnaje jsme si spíše užili. Ústím vybrakovaný Děčín nám nekladl žádný odpor a utkání nám posloužilo k tomu, abychom si porovnali posty v nové sezóně. Důraz jsme kladli na střílení jednoduchých branek. Pouze prvních pár minut, než jsme poprvé překonali gólmana soupeře jsme obléhali branku bez efektu. Po 3-4 minutách jsme však prolomili střeleckou potenci a soupeři dali během každé minuty jeden gól. Skore 12:0. Na lavičce panovala spokojenost. 

Druhý zápas byl o poznání těžší. Chomutov bude letos pravděpodobně stálým členem prvního koše. Nicméně herně jsme soupeře přehrávali a soupeř hrozil jen z našich chyb. Branka Chomutova byla navíc kvalitně ucpána převelikým gólmanem. Přesto vše si myslím, že jsme mohli vyhrát výrazněji. Skóre 4:0 je pro soupeře přijatelné.
Ve třetím zápase na nás čekalo, fanoušky mohutně povzbuzované, domácí, Ústí. Pravděpodobně náš jediný soupeř v boji o účast na MČR. Sestava ústí je poměrně sehraná, většina týmu pokračuje již z loňska, navíc posílena o šikovné "děčíňáky". Po úvodním vedení 2:0 jsme malinko polevili a darovali soupeři chybičkou snížení na 2:1, to odstartovalo burácivé povzbuzování domácích a hrál se dobrý florbal. Stále jsme ale měli lehce navrch, což vyústilo v hezký gól na 3:1. Ústí se ale nevzdalo.  Ústí nás, jako první tým letos, na chvilku zatlačilo a my se museli bránit. Po využité přesilovce jsme se nakonec i strachovali o vítězství, ale zvládli jsme to a výhru 3:2 bereme. Nakonec to byl hezký zápas.
V posledním zápase proti Lípě jsme přeházeli posty, aby kluci ochutnali i jiný chleba a myslím, že jsme si zápas užili. Výhru 9:1 není třeba více komentovat. Díky všem za povedený turnaj.