Mládež
04.11.2019 - Redakce

Víkendové turnaje mladších žáků

V sobotu 2.11. čekala na tým Black mladších žáků dlouhá cesta až do Žatce. Byl to již třetí turnaj v systému, do kterého tento tým přešel z elévské kategorie. I přes menší logistické zaškobrtnutí jsme všichni vyrazili na 2,5 hodinovou cestu do místa konání. Tým byl v optimálním početním složení 10+1. Ve stejný den čekal turnaj i na naše parťáky Grey.

Tým Black

Do prvního zápasu kluci nastoupili se soupeřem, se kterým se v minulém turnaji loučili a to DDM Děčín blue. Jelikož se stále srovnáváme s přechodem ze systému 3 na 3 na systém hry 5 na 5, byli kluci od začátku rozhození, hledali se na svých pozicích a Děčínu nechali hodně prostoru pro hru. Po prohře nás čekala jednozápasová pauza, kde jsme si probrali hru a pokusili se změnit, co je v našich silách. Do druhého zápasu s týmem Tatran Mocní Tuleni nastoupil úplně jiný tým. Většinu hry jsme byli naprosto vyrovnaným soupeřem, kluci se postupně dostávali do svých postů a bylo zřejmé, že je hra úplně jinak baví. I přes prohru (pouze o 2 góly) bylo vidět obrovské zlepšení. Do posledního zápasu, s nejtěžším soupeřem tohoto dne, kluci nastoupili po chvilce relaxu v krátké 15-ti minutové pauze, kdy jsme si stihli říci pár věcí, které by se daly ještě zlepšit, a na které si dát více pozor. V tomto zápase kluci překvapili nejen mě a přítomné rodiče, ale i soupeře jak současné, tak i ty předešlé. Kluci celou dobu drželi se soupeřem tempo, po většinu hry si dávali pozor na věci, které jsme si během celého turnaje řekli a zápas dotáhli do konečné remízy 4:4

V průběh celého turnaje byl vidět veliký posun ve hře, kterou kluci předvádí. I přes prvotní prohru se nevzdávají, snaží se zlepšit, poučit z chyb a bojují až do poslední minuty. Myslím, že i když jsme nevyhráli, tak jsme odjížděli ze Žatce všichni spokojení.

Tým Grey

V prvním zápase s Českou Lípou jsme mohli vidět dvě úplně rozdílné poloviny. V té první na hřišti dominovali naši hráči a v té druhé zase ti českolipští. Tento vyrovnaný zápas se nám nakonec povedlo vyhrát o gól. Do druhého utkání jsme vstoupili rychlým gólem, ale ten jako by nás uchlácholil k bezstarostné hře, kterou výborně hrající soupeř z Lovosic trestal a odskočil do vedení. To se nám nepodařilo stáhnout a utržili jsme jedinou porážku dne. V posledních dvou utkáních nás čekali soupeři z Panthers a Ústí. Do těchto zápasů jsme po zaváhání s Lovosicemi vletěli nabuzení a jasně dominovali. Odměnou nám byly dvě vysoké výhry, jedna i s nulou jako odměnou pro výborně chytajícího golmana.

Na turnaji naši hráči předvedli slušné výkony, trošku mrzí zápas s Lovosicemi a druhá půlka s Lípou, kde jsme vypadli z naší hry a bylo to na hřišti vidět. Pokud si udržíme tréninkovou morálku tak věřím, že každým turnajem nás čekají lepší a lepší výkony.