Mládež
04.11.2019 - Redakce

Dorostenci na dalším turnaji opět stoprocentní

Čtvrtý turnaj prvního koše hráli naši dorostenci v sobotu 2. listopadu v odpoledních a večerních hodinách v hlavním městě na sportovní hale Děkanka. Souboje s Českou Lípou a Náchodem zvládli vítězně a po dvou turnajích si připisují 9 kvalifikačních bodů do tabulky za celkové vítězství v prvním koši.

FBC Liberec vs. FBC Česká Lípa 6:5 (1:1, 2:2, 3:2)

Liberec stejně jako Česká Lípa vstoupil do zápasu skvěle a hned v prvních střídáních si vytvořil gólové šance. Po chybě v českolipské rozehře se po přesné nahrávce Pospíšila trefil Kapitán. V dalších devíti minutách si oba týmy vytvořily několik šancí, ale oba brankáři své spoluhráče podrželi. Libereckým se však do konce první části nepodařilo uhlídat nejlepšího střelce České Lípy Stárka a bylo srovnáno. Vstup do druhé části libereckým nevyšel a po ztrátě míčku ve středním pásmu se českolipští hráči po osmi vteřinách ujali vedení. Liberec využil hned první nabídnout přesilovku a Sedláček srovnal na 2:2. Česká Lípa přidala na tempu a její hráči zasypávali libereckou branku střelami a šli opět do vedení. Na konci druhé části ale bránící hráč České Lípy hrál ve vlastním brankovišti a v následném nájezdu se tvrdou střelou nemýlil Smutný. Do třetí části se šlo za nerozhodného stavu a zápas začal od nuly. Po faulu na Stejskala přišel na řadu další nájezd, který Smutný opět proměnil. Česká Lípa se pak nechala dvakrát po sobě vyloučit a obě přesilovky se libereckým hráčům podařilo využít a šli do vedení 6:3. Prosadili se Smutný a Macháč. Vidina vítězství zapříčinila na konci třetí části lehčí nekoncentrovanost libereckých hráčů a zápas se lehce zdramatizoval. Česká Lípa se dostala na dostřel pouhého jednoho gólu a poslední minutu zkoušela ještě vyrovnat při hře bez brankáře, ale černobílým se podařilo vše ubránit.

FBC Liberec vs. Florbal Primátor Náchod 10:2 (2:0, 5:2, 3:0)

Po dlouhém dvojzápasovém čekání přišel na řadu zápas s Náchodem, který začal ve velkém stylu kdy po střelách Macháče a Cejnara byl stav po dvou minutách 2:0. Pokračovalo se však v ne příliš záživném florbale, kdy liberečtí předváděli plno ztrát a do konce první části se nedokázal nikdo prosadit. Na začátku druhé části se prosadil Horník a vypadalo to, že liberečtí rozjedou brankostroj. Po následné rozehře se ale prosadili poprvé náchodští a snížili. Tento gól liberecké povzbudil natolik, že další góly přidali v rychlém sledu Faksa, Kapitán a Macháč. Náchod jen snížil na konci druhé části na 7:2. V závěrečném dějství se Liberec nechal dvakrát vyloučit, ale obě přesilové hry ubránil bez obdrženého gólu a naopak Faksa, Horník a Macháč postupně zaokrouhlili skóre na konečných 10:2.

Hodnocení trenérů: „Naše první utkání mohlo být více v klidu, ale nedokázali jsme během celého utkání hlídat nejproduktivnější hráče soupeře. V druhém utkání předvedli kluci svůj střelecký um. Všichni hráči i oba brankáři předvedli super výkony. Během obou utkání se nám však velmi často ukázali problémy se ztrátami míčku ve středním pásmu. Na tom budeme dále pracovat.“