Mládež
14.01.2020 - Redakce

ELÉVOVÉ SBÍRALI ZKUŠENOSTI V BLÍZKÉM JABLONCI

Do sousedního Jablonce tentokráte zajely 2 týmy našich elévů - Black a Grey. Ty hrály pod vedením trenérské dvojice Nesměrák (Black) a Chroust (Grey). Ostatní trenéři dostali volno, aby si od florbalu odpočinuli a načerpali energii na další víkend, kdy nás čeká turnaj pro další 2 týmy pořádaný Pantery z Liberce.

BLACK

V týmu Black se tentokrát sešla kombinace zkušených hráčů s těmi, kteří byli teprve na svém druhém nebo třetím turnaji a s florbalem začali v letošním školním roce. V zápasech pak bylo vidět, jak hodně zkušení borci a borkyně se sešli na hřišti. Jednotlivé trojice se samozřejmě dle našeho zvyku měnily každý poločas a tím byla zabezpečena pestrost sestavy. Kluci a Julča si tak vyzkoušeli souhru se zkušenými spoluhráči, ale i odpovědnost za dění na hřišti, pokud se na něm sešli s méně zkušenými kamarády. Logicky se na hřišti najednou sešli někdy i 3 nováčci a museli se poprat s faktem, že za ně nikdo nic nevymyslí.

V prvním zápase jsme nastoupili proti slabšímu týmu Jablonce, za které nastoupil i náš "exhráč" Kuba a rozdíl v herních dovednostech se projevil. Naše děti jsou zvyklé moc neřešit podmínky, za kterých hrají. Když tedy přišla trenérka Jablonce s dotazem, zda mohou hrát ve 4 v poli (kvůli rozdílu ve skóre), děti relativně s nadšením souhlasili. Najednou bylo totiž méně místa na hřišti a mohli jsme se toho tedy více naučit.

V druhém utkání jsme nastoupili proti dětem Semil a naše děti zvýšily tempo oproti prvnímu zápasu, takže byl konečný rozdíl ve skóre také větší. Obzvláště Damián, který si chtěl vynahradit sezení v brance v prvním zápase, zatížil konto soupeře několika góly. Rozhodně nebyl ale rozdíl v nasazení, bojovnosti a touze lítat po hřišti, jak to jen jde.

Poslední zápas jsme nastoupili proti vždy ambicioznímu týmu z Koberov. Zápas to byl opravdu hezký a bojovný se spoustou gólů na obou stranách. Nakonec byl ale přeci jen šťastnější soupeř. Kluci a Julča ale byli i přes prohru spokojeni a také pochváleni za to, jak v zápase makali a hráli naplno.

Sestava BLACK: Damian Rejnart, Marek Dvořák, František Chládek, Oliver Štiller, Marek Dudáš, Tomáš Radosta, Jakub Krejsa, Lukáš Busta, Julie Nesměráková, Tomáš Čukan

GREY

Kluci z týmu Grey měli v prvním zápase silnější tým z Jablonce. Začali skvěle a rychle celkem výrazně vedli. Soupeř se ale rozehrál a našim klukům se už rozjetý jablonecký vlak nepodařilo zastavit. Po závěrečném hvizdu tak bylo více radosti na domácí lavičce. Pro naše kluky dobrá zkušenost. Vést neznamená vyhrávat.

Druhým soupeřem byl tým z Lomnice, se kterým jsme odehráli také poměrně vyrovnané utkání, ale na týmu byla vidět větší rozehranost i poučení se z chyb prvního zápasu. Díky rotacím hráčů došlo také k vyváženějšímu složení trojek a bylo zajímavé sledovat, jak kreativita zkušenějších inspiruje turnajové nováčky k lepším výkonům. Velkou pochvalu si kluci zaslouží za nasazení a vzájemné „koučování“ méně zkušených v poli i v bráně, což výrazně přispělo k našemu vítězství.

Před posledním zápasem jsme měli dlouhou pauzu, ale o to více času zbylo na vyblbnutí a trénink individuálních dovedností v zámezí tělocvičny. Poslední zápas s Vosami z Koberov si kluci už užívali a na herní pohodě to bylo znát. Zápas zvládli s přehledem a velkým nadšením a zejména u Dády byla přítomnost taťky na tribuně obrovskou motivací k parádnímu výkonu.

Sestava GREY: Adam Raška, Daniel Dvořák, Matěj Chroust, Tomáš Koňas, David Starý, Tomáš Balšánek, Maxim Budinský, Jan Jirousek, Václav Adámek, Pavel Fabián