Aktuální zprávy
08.02.2020 - Redakce

Vyrovnaný zápas s Vinohrady rozhodl Valeš v prodloužení

V rámci dvaadvacátého kola Superligy florbalu přivítal Liberecký celek Sokoly z pražských Vinohrad. Velmi vyrovnaný zápas dospěl až do prodloužení, kde chybu hostí potrestal střelou do prázdné branky Valeš a získal tak pro FBC Liberec cenný druhý bod do tabulky české nejvyšší soutěže.

FBC Liberec vs. TJ Sokol Královské Vinohrady 7:6p (2:2, 2:1, 2:3, 1:0)

Liberečtí potvrdili výborný vstup do zápasu brankou v sedmé minutě utkání, kde přihrávku Kološe zužitkoval Valeš. Odpověď ale přišla po jednatřiceti vteřinách, když hosté kombinovali do prázdné branky. v polovině třetiny navíc Vinohrady otočily dosavadní skóre zápasu, ale vyrovnaný vývoj utkání potvrdil dorážkou Šoltysovy střely Hejduk. Nerozhodný stav 2:2 vydržel až do konce první dvacetiminutovky.

Na začátku druhé periody Liberec pokračoval v dobrém výkonu, a dokonce si vynutil možnost přesilové hry. V ní si liberečtí vytvořili mnoho šancí, ale obrana Vinohrad nedopustila domácímu týmu skórovat. Devětadvacátá minuta patřila Kopeckému, který skákavou přihrávku se štěstím zpracoval a pak ze vzduchu poslal střelu, na kterou hostující gólman nedosáhl. O dvě minuty později ale na tabuli svítilo znovu vyrovnané skóre, když využil přečíslení hostující Gregor. Další domácí přesilová hra zůstala taktéž bez využití, ale po jejím vypršení se k míčku dostal Valeš, a po sólu na útočné polovině dostal střelou z úhlu liberecké do vedení.

Vstup do třetí části se Liberci nepovedl, nejdříve inkasovali hned ve třiačtyřicáté minutě a v polovině poslední dvacetiminutovky přišly další dva slepené góly Vinohrad. Poté ale Liberec nakopla čerstvá posila – Tomáš Dlesk, který se trefil v libereckém dresu poprvé a v sedmapadesáté minutě vyrovnal Lhota. Stav 6:6 vydržel až do konce šedesáté minuty a zápas tak dospěl do prodloužení.

V nadstavbové části zápasu se oba týmy střídaly ve hře ve čtyřech. Liberec si připravil čtyři střelecké příležitosti, dvě nebezpečné situace si nachystali i hosté, žádná z těchto šancí však nerozhodla utkání. Pár vteřin před koncem prodloužení Vinohrady ztratili míček, ke kterému se nejrychleji dostal Valeš a střelou přes obránce sokolů do prázdné branky zkompletoval hattrick a rozhodl o majiteli druhé bodu tohoto střetnutí.

Branky: Valeš 3x, Kopecký, Lhota, Dlesk, Hejduk
Počet diváků:
195
Střely:
27:16