Aktuální zprávy
12.02.2020 - Redakce

Dvoukolo: Liberec čekají důležité zápasy

Zřejmě nejdůležitější dvě utkání v boji o playoff čekají na muže FBC Liberec. Ve čtvrtek 13.2.2020 změří síly s Tatranem Střešovice. O tři později nastoupí k předposlednímu domácímu utkání v základní části.

Tatran Střešovice vs. FBC Liberec
Tatran Střešovice drží čtyři kola před koncem základní části 7. příčku, která zaručuje postup do playoff. Liberci je ovšem v těsném závěsu. Pokud by Severočeši dokázali ve čtvrtečním utkání zvítězit, dostali by se před osmé Vinohrady i sedmé Střešovice. Do karet by Liberci hrál i lepší vzájemný zápas. Prosincové utkání skončilo až po prodloužení a šťastnější bylo FBC.
Hlavní hvězdou nejúspěšnějšího celku historie je mladíček Filip Langer, který stihnul nakouknout do švédské SSL a reprezentoval i Českou republiku na pražském MS. Co se týče kanadských bodů, tak vede Martin Šindelář před Melišem a Kreysou.

Liberec vytěžil dva body proti Vinohradům díky duu Valeš, Kopecký. Prvně jmenovaný zaznamenával hattrick. Kopecký se zapsal do statistik 4 body. V letošní sezoně se daří i Kološovi, který stihl už 19 asistencí na vstřelenou branku. 

FBC Liberec vs. Sokoli Pardubice
Pardubický florbalový tým nezažívá dobrou základní část. V současné chvíli Sokoli nasbírali pouze 13 bodů a nachází se na posledním místě Superligy mužů. Pardubice jsou prozatím jediný celek, který ví, že ho neminou nelítostné bitvy v playdown.
Avšak pozor! Svěřenci Zdeňka Skružného si budou muset dát na pardubický tým velký pozor, protože v prvním vzájemném utkání uspěl soupeř a v zápase hraném před téměř pěti tisíci diváky vyhrál 5:3.
Mezi Pardubicemi a Liberci došlo v lednu k transferu Tomáše Dleska, bývalého kapitána Sokolů. Po dohodě obou celků nesmí Tomáš Dlesk nastoupit v žádném utkání mezi FBC Liberec a Sokoli Pardubice. 
V sestavě soupeře se opět ukazuje jméno Martina Zozuláka, který se povolal zpět do sestavy a bude chtít pomoct Sokolům zachránit nejvyšší soutěž. Výraznou postavu mají Sokoli i v brankovišti, kterou po většinu sezony hájí Martin Haleš. Talentovaný brankář má za sebou i úspěšnou pozici jedničky na juniorském MS v Kanadě, kde vychytal zlaté medaile. 

13.2.2020 | 20:30 | Stodola Aréna
16.2.2020 | 18:00 | SH Dukla Liberec