Aktuální zprávy
14.02.2020 - Redakce

Tatran zaslouženě vyhrál. V neděli nás čekají Pardubice!

V 23. kola změřily síly týmy Tatranu Střešovice a FBC Liberec. V zápase se Severočeši ujali nadějného vedení 2:0, ale skvělý nástup byl ze strany hostý vše. Posléze Střešovice začaly ve hře dominovat a zaslouženě brali tři body.

Tatran Střešovice vs. FBC Liberec 10:3 (1:2, 2:0, 7:1)

Do důležitého utkání vstoupili muži FBC Liberec na výbornou. V první minutě se střelou pod břevno prosadil navrátilec do sestavy Jan Světlík a o pět minut pozdějit potvrdil bleskový nástup Severočechů Vojtěch Hejduk. V čase 6:48 po rychlém brejku zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Bohužel od této chvíle jakoby Liberci došel dech. Střešovičtí začali hrát velmi aktivně, napadali libereckou obranu a nedávali prostor na klidnou rozehrávku. I přes všechny vyjmenované aspekty dokázali svěřenci Zdeňka Skružného první třetinu vyhrát, protože za záda hostujícího Krále procedil míček jen Langer. 

V druhé periodě Tatran brzy vyrovnal, což domácí tým ještě více posílilo. Liberec si v této třetině vytvořil pouze ojedinělé šance. Světlík, Valeš ani Čermák ve svých příležitostostech uspět nedokázali. Vedení na svou stranu při hře čtyři na čtyři překlopil Pánek, který prostřeril brankáře na přední tyči. 3:2. 

Toto utkání se hrálo v poměrně vysokém tempu, kterému nechybělo mnoho osobních soubojů. Rozhodující branka přišla ihned zkraje závěrečné třetiny. Langer vystihl rozehrávku a předložil míček Brautfergerovi, který svítil vítěznou branku. Liberečtí se ještě dostali na dostřel, když snižoval Kárník. Stav o jednu branku vydržel až do času 51:09, kdy první vyloučení v zápasu zužitkoval Meliš. Od následující chvíle byl na hřišti pouze jeden tým. Tatran Střešovice v závěru utkání vstřelil ještě pět branek a vyhrál 10:3. O převaze domácího týmu svědčí a počet střel vyslaných na brankáře. (47:17)

FBC Liberec vs. Sokoli Pardubice

Pardubický florbalový tým nezažívá dobrou základní část. V současné chvíli Sokoli nasbírali pouze 13 bodů a nachází se na posledním místě Superligy mužů. Pardubice jsou prozatím jediný celek, který ví, že ho neminou nelítostné bitvy v playdown.
Avšak pozor! Svěřenci Zdeňka Skružného si budou muset dát na pardubický tým velký pozor, protože v prvním vzájemném utkání uspěl soupeř a v zápase hraném před téměř pěti tisíci diváky vyhrál 5:3.
Mezi Pardubicemi a Liberci došlo v lednu k transferu Tomáše Dleska, bývalého kapitána Sokolů. Po dohodě obou celků nesmí Tomáš Dlesk nastoupit v žádném utkání mezi FBC Liberec a Sokoli Pardubice.
V sestavě soupeře se opět ukazuje jméno Martina Zozuláka, který se povolal zpět do sestavy a bude chtít pomoct Sokolům zachránit nejvyšší soutěž. Výraznou postavu mají Sokoli i v brankovišti, kterou po většinu sezony hájí Martin Haleš. Talentovaný brankář má za sebou i úspěšnou pozici jedničky na juniorském MS v Kanadě, kde vychytal zlaté medaile.
16.2.2020 | 18:00 | SH Dukla Liberec