Mládež
05.03.2020 - Redakce

Junioři v osmifinále vyzvou Bulldogs Brno

Junioři FBC Liberec i v letošním roce nemine playoff. V sobotu v domácím prostředí přivítají Bulldogs Brno. Série startuje v 20:00 na hale SH ZŠ Dobiášova.

Kvůli 8. pozici v CE lize juniorů nedostalo družstvo FBC Liberec možnost vybrat si svého soupeře pro playoff. V osmifinále se svěřenci Petra Saláta utkají s Bulldogs Brno, které skončili na 9. příčce.

Zkušenosti ze vzájemného utkání mají junioři v živé paměti. Naposledy se střetli o poslední hracím víkendu. Úspěšnější byl Liberec, když dokázal vyhrát 9:7. Nicméně pro brněnský celek může hovořit to, že už jednu vyřazovací sérii absolvoval. V předkole playoff vyřadil FBS Olomouc 2:1 na zápasy.

Liberecký celek bude spoléhat především na hráče v útoku. V první dvacítce kanadského bodování ligy se objevila hned čtveřice hráčů. Do hry bude moci nastoupit i Martin Čermák, který většinu sezóny strávil v mužské A-týmu.

"Bulldogs Brno jsou bojovný tým s velkou produktivitou. Minulý zápas v Brně, byl vyrovnaný až do konce. Nicméně věřím, že když nic nepodceníme a budeme hrát svoji hru, tak postoupíme dál," říká k osmifinálové sérii Vojtěch Wiener. Pokud by liberecký tým juniorů postoupil do čtvrtfinále by se stejně jako v minulém roce mohl potkat s Tatranem Střešovice. Pražský celek ale nejprve musí dvakrát porazit Panthers Praha. 

Série se hraje na dvě vítězná utkání. Případné třetí utkání by se odehrálo 11.3.2020 v Liberci.

7.3.2020 | 20:00 | SH ZŠ Dobiášova
8.3.2020 | 11:00 | SH Sportpoint Brno