ČPP Aréna
5.kolo, út 28.9.2021
Ostrava
5
:
6
(1:1, 2:2, 2:2, 0:0)
Liberec
Ostrava
Binder, Janík - Pešat, Sládek, Malajka, Gál, Herblich, Hurta, Chatrný, Choma, Jakubec, Klimsha, Kuczera, Lipový, Repček, Sedláček, Soukup, Šubert, Vítovec, Zimmer
Liberec
Chlad, Levínský - Kološ, Pařízek, Klucho, Kárník, Janeček, Dlesk - Stránský, Ferdan, Kopecký, Šoltys, Baudisch, Světlík, Valeš, Smutný, Wiener - Rozkovec, Martínek
Branky: 13. Michal Sládek, 21. Wojciech Malajka, 40. Michal Sládek, 54. Michal Sládek, 60. Lukáš Pešat - 2. Radek Valeš, 26. Filip Smutný, 36. Radek Valeš, 48. Filip Smutný, 51. Prokop Ferdan, N Šimon Stránský; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 1:3; využití: 2:0; diváků: 107; zásahy brankářů: Jan Binder 11 - Petr Chlad 13; po třetinách: 1:1, 2:2, 2:2, 0:0;

Reportáž

FBC ČPP Ostrava vs. FBC Liberec 5:6 po sn. (1:1,2:2,2:2,0:0,0:1)
Bleskový vstup do utkání předvedl Liberec i proto, že se dokázal v čase 1:27, kdy se v signalizované výhodě prosadil Valeš. V následném průběhu první třetiny se mnoho šancí nevyskytovalo a oba celky hráli poměrně opatrný florbal. Ostrava si vyrovnání přichystala do 13. minuty, když dokázala zužitkovat početní výhodu. Za stavu 1:1 odcházely obě družstva i do šaten.
Druhá perioda začala mohutným nástupem domácí. Z protiútoku se prosadil střelec Malajka, když našel mezeru mezi brankářem Chladem a přední tyčkou. To Severočechy nepoložilo, naopak více začali tvořit hru a dostávat se do šancí. Vyrovnání zařídil Smutný a potvrdil formu z minulého utkání. Pomyslnou misku vah naklonil na stranu Liberce svým druhým gólem Radek Valeš. 3:2 pro Liberec. Nicméně FBC Liberec do šaten s vedením našel, protože 8 vteřin obdržel branku na 3:3.
Ve třetí dvacetiminutovce hrál na míčku lépe Liberec, zaslouženě se dostal i do vedení, když Smutný chytře využil rychle rozehranou standartní situaci z hole Wienera. Když hostující celek zvýšil zásluhou Ferdana na 5:3 zdálo se, že je rozhodnuto. Bohužel tomu tak nebylo, nejprve Ostrava snížila při přesilovce a poté dokázala vyrovnat v čase 59:59, když Pešat šťastně našel místo pro střelu a ta zapadla za brankovou čáru.
Za remízového stavu muselo rozhodnout až prodloužení. V něm si liberečtí našli prostor pro dvě velké šance. Neuspěl Valeš a ani Stránský. Rozhodnout museli až nájezdy, a když rozdílový vsítil Stránský, tak posunul bod navíc k Liberci.
Liberečtí florbalisté vyhráli v 5. kole Livesport Superligy na hřišti favorita z Ostravy 6:5 po samostatných nájezdech a získali cenné dva body. Další superligovou kořist budou moci získat v televizním derby už zítra, kdy na zimním stadionu v České Lípě nastoupí proti tamnímu FBC. Utkání začíná v 17:00.