SH Dukla Liberec
ČTV3, so 5.3.2022
Liberec
4
:
5pp
(1:3, 2:0, 1:1, 0:1)
Boleslav
Liberec
Muck, Chlad - Klucho, Pařízek, Ferdan, Kopecký, Světlík - Janeček, Dlesk, Mádlo, Wiener, Smutný - Baudisch, Bitman, Šoltys, Rozkovec, Macháč - Vacek
Boleslav
Bauer - Suchánek, Korych, Zoufalý, Chroust, Pěnička, Fořt, Koláčný, Curney, Bína, Beneš, Hemerka, Tomašík, Tokoš, Šebek, Zakonov, Punčochář
branky: 18. Prokop Ferdan, 26. Vojtěch Wiener, 38. Filip Smutný, 59. Filip Smutný - 2. Matěj Pěnička, 7. Jakub Bína, 14. Matěj Pěnička, 58. Marek Korych, 66. Jiří Curney; rozhodčí: Jiří Šedivý - Radek Štengl; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 455; zásahy brankářů: Daniel Mück 14 - Lukáš Bauer 18; po třetinách: 1:3, 2:0, 1:1, 0:1;

Reportáž

FBC Liberec vs. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:5 pp. (1:3,2:0,1:1,0:1)
Severočeši nevstoupili do utkání dobře. Hráli velmi ustrašeně a to Mladá Boleslav využili dokonale. Už v 14. minutě vedla 3:0 a s libereckými akciemi to vypadalo velmi blědě. Za hosty se trefil dvakrát Pěnička a i Jakub Bína. Od třetí branky soupeře domácí zabrali a do konce první periody dokázal snížit Prokop Ferdan.S nepříznivým stavem 1:3 odcházel Liberec do první přestávky.
Jestli se úvodní třetina nepovedla, tak druhá byla pro Liberec jako z říše snů. Tým Petra Saláta dominoval ve hře a rychle dokázal snížit. Odraženou střelu Smutného dorazil za záda Bauera Vojtěch Wiener. Obrovská radost vypukla na hale Dukla Liberec v 38. minutě. Filip Smutný dobře zakončil svůj únik a svoji třetí brankou v play-off vyrovnal na 3:3!

Ve třetí třetině oba týmy stáhly hru na deset vyvolených hráčů, kteří doslova bojovalo o důležitý bod v sérii. Důležitá pasáž přišla až v 58. minutě. Marek Korych si vyběhl a prostřelil domácí brankáře. 3:4 pro hosty. Na tuto situaci zareagovala lavička Liberce hrou bez brankáře, kterou úspěšně zakončil Filip Smutný. Liberec tak po 60. minutách držel nerozhodný stav 4:4.

V prodloužení měl nejdříve velkou šanci navrátilec do sestavy Šimon Stránský, bohužel střelu při přečíslení dva na jednoho mu nesedla. Rozhodující moment přišel v 66. minutě. Liberecký obránce neudržel míček na mantinelu, ten si našel Jiří Curney a šťastně rozhodl.

Mladá Boleslav si tak z horké palubovky FBC Liberec veze třetí bod v sérii. Pokračování velmi vyrovnané čtvrtfinálové série je naplánováno na nedělní odpoledne. Úvodní bule bude vhozeno v 17:00 a my věříme, že i tentokrát si najdete cestu do liberecké haly Dukla.

Ohlasy: https://youtu.be/Kv_IV0XzTsw
Highlights: https://youtu.be/GaOZeUrHtjg