SH Dukla Liberec
7.kolo, ne 16.10.2022
Liberec
8
:
9pp
(4:1,1:3,3:4 - 0:1)
Česká Lípa
Liberec
Mück, Chlad - Valeš, Smutný, Wiener, Janeček, Dlesk - Pařízek, Faksa, Kárník, Stránský, Ferdan - Baudisch, Václavík, Macháč, Světlík, Mádlo - Šoltys, Trčka
Česká Lípa
Netopilík, Dvořák - Peška, Vavruška, Pekárek, Tichý, Slaný, Štěrba, Kouba, Krajcigr, Kopič, Jirsa, Staněk, Dzierža, Zátka
Branky: 4. Ferdan, 6. Wiener, 7. Kárník, 18. Stránský, 37. Wiener, 51. Kárník, 53. Valeš, 55. Stránský - 16. Jirsa, 25. Kopič, 33. Štěrba, 40. Slaný, 44. Krajcigr, 45. Kouba, 51. Peška, 59. Tichý, 62. Vavruška. Rozhodčí: Dolanský - Sýkora. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:1. Diváků: 370. Zásahy brankářů: Műck 14 - Netopilík 8.

Reportáž

Úvodní perioda se nesla v gólové režii domácích, kteří si vytvořili tříbrankový náskok. Českolipští na začátku druhé periody snížili a v přesilovce se dotáhli na rozdíl jediné trefy. Liberečtí si v parádní přestřelce udržovali mírný náskok až do startu závěrečného dějství, kdy se hostům povedl obrat.

Celek zpod Ještědu se poté dostal do náskoku ještě jednou, a to když necelých šest minut před koncem udeřil v oslabení Šimon Stránský, jenž si připsal dva góly a čtyři asistence. Srovnání pak zařídil Milan Tichý. V prodloužení pak po třetí asistenci Štěpána Slaného v klání rozhodl Václav Vavruška.

Utkání hodnotil hlavní trenér Zdeněk Skružný, který nebyl spokojený s průběhem zápasu. "My jsme z nějakýho důvodu opět přestali hrát, ale pracujeme na tom a řešíme. Velmi mi vadí individuální chyby, které hráči rozhodně dělat nemusí. To jsou věci, které nám ubližujou a s naším nulovým sebevědomím se nám těžko vrací do zápasu."

Svoje aktuální pocity přidal i Prokop Ferdan, jeden z hlavních lídrů FBC Liberec v tomto zápase. "My jsme šli do zápasu, že vyhrajeme, ale po první třetině jsme vůbec naši převahu nevyužili. My většinu branek dostáváme z chyb, které děláme při hře s míčkem a to rozhodlo. Do dalšího utkání musíme jít všichni s úkolem dělat to, co na hřiště máme."
K dalšímu utkání nastoupí FBC Liberec v sobotu 22.10.2022, kdy vycestují do Otrokovic, kde se potkají s tamními Panthers. Utkání budete moci sledovat na videoplatformě Tvcom.cz.