SH Dukla Liberec
10.kolo, po 4.11.2019
Liberec
2
:
5
(1:0, 0:2, 1:3)
Hattrick
Liberec
Hattrick
Branky: 9. Radek Valeš, 58. Vojtěch Hejduk - 29. David Sládeček, 35. David Coufal, 44. Jan Grábl, 48. Jakub Procházka, 50. Lukáš Vlach; rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský; vyloučení: 1:3; využití: 0:1; diváků: 486; zásahy brankářů: Vít Vaníček 9 - Filip Kuhn 16; po třetinách: 1:0, 0:2, 1:3;

Reportáž

Téměř pět stovek diváků dorazilo na pondělní televizní střetnutí mezi Libercem a Brnem. Hostům trvalo, než se prosadili, a tak delší dobu byli ve vedení domácí florbalisté. Hattrick si nakonec ale vytvořil daleko více gólových šancí, které proměnil a vytvořený náskok si do závěrečného hvizdu pohlídal. 

Liberečtí vstoupil do zápasu, který připomínal šachovou partii aktivněji. Snažil se tvořit hru, ikdyž rychle tempo hry opadlo a Hattrick dlouho rozehrával svoji útočné akce. První branka padla po chybě hostujícího týmu v čase 9:40, kdy procedil míček do branky Valeš. Do konce první třetiny se nic závažného nestalo. 486 diváků v hale Dukla Liberec vidělo v první periodě pouze 9 střel na branku. 

Stejná hra pokračovala i po přestávce. Oba týmy hrály velmi opatrnou partii. Misku vah na stranu Brna naklonila až přesilová hra, kterou využil Sládeček. Skóre otočil David Coufal, když se prosadil úmístěnou střelou k tyči. Liberci se povedla v druhé dvacetiminutovce především závěrečná minuta. Nejprve Kološ nastřelil tyčku během trestného střílení, a poté obránci zblokovali střelu do prázdné brány z hole Rozkovce. 

V třetí periodě hlavní trenér Zdeněk Skružný stáhnul hru do dvou pětic. Ani to k zvratu utkání nepomohlo. Hosté uklidnil nejprve Grábl a Procházka. 1:4. V čase 49:15 pohřbil naděje domácího týmu Lukáš Vlach, když zvyšoval na už na 1:5. Libereckým hráčům nepomohly ani přesilové hry s dlouho hrou bez brankáře. Záverečné snížení z hole Kopeckého přišlo pozdě, a proto FBC Liberec prohrálo zaslouženě 2:5.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí(Marek Fiala): Do obrany zodpovědný výkon, v první polovině zápasu nám chyběl větší klid po zisku míčku, v druhé polovině jsme to zlepšili, kvalitně jsme vyřešili situace, získali jsme rozhodující náskok a utkání kontrolovali do konce. Pochvala klukům za zodpovědný výkon. Soupeři a divákům děkuji za utkání. Komentář trenéra domácích(Zdeněk Skružný): Bez střelby se góly dávají hodně těžko. Soupeř dnes předvedl kvalitní výkon do obrany. Náš výkon dnes nebyl hoden superligového týmu. Děkuji všem divákům, kteří si našli cestu na halu a vydrželi až do konce. Díky soupeři za utkání.