Zimní stadión Česká Lípa
6.kolo, po 18.9.2017
Česká Lípa
6
:
7pp
(2:2, 0:2, 4:2 - 0:1)
Liberec
Česká Lípa
Ponomarev (Dvořák) – Vnuk, Dzierža, Kadlec, Slaný, Legner, Vlček – Mlejnek, Novák, Spilka – Hřebřina, Karel, Matějíček – Pastor, Kněžour, Jirsa – Štěrba, Ekl, Břiška.
Liberec
Vaníček (Chyna) – Hudera, Klucho, Veselý, Strobach – Kopecký, Procházka, Valeš – Salát, Marek, Baudish – Ferdan, Šoltys, Böhm – Kořínek, Hiadlovský, Hrůza – Balatka, Kroupa.
branky: 12. Štěpán Slaný, 12. Jakub Novák, 41. Lukáš Mlejnek, 49. Tomáš Marek, 55. Kamil Břiška, 59. Štěpán Slaný - 9. Jakub Kopecký, 13. Jan Baudisch, 28. Jakub Kopecký, 30. Lukáš Veselý, 51. Radek Valeš, 52. Lukáš Veselý, 62. Lukáš Veselý; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 5 + Jakub Jirsa 10:3; využití: 2:1; diváků: 1322; zásahy brankářů: Jan Dvořák 27 - Vít Vaníček 14; po třetinách: 2:2, 0:2, 4:2, 0:1;

Reportáž

Po úvodním hvízdnutím rozhodčích, začalo velké tempo a nasazení obou týmu. První velkou šanci v čase 0:23 měl Prokop Ferdan, který však gól nevstřelil. Poté se hra uklidila a spíše obě mužstva pouze rozehrávala a snažila se udržet míček. První impuls do zápasu dal Jakub Kopecký, který v čase 8:51 dal svoji premiérovou branku. Domácí se ničeho nezalekli a poslali rychlou odpověď, konkrétně Štěpán Slaný. Českolipský celek hnalo 1322 fanoušků. Hned po 21 sekundách vystřelil Radovan Vnuk a jeho střelu tečoval do prázdné brány Jakub Novák. V 13. minutě David Böhm našel krásně střílenou nahrávkou Jana Baudische a ten vyrovnal. Poté se hra opět uklidnila a Liberec určoval temp hry.

Začátek druhé třetiny měli v režii brankáři. Až v 28. minutě se podruhé trefil Jakub Kopecký. Poté přišla na řadu série vyloučení. Českolipští bránili přesilovky téměř dokonale, výjimkou byla střela do šibenice od Lukáše Veselého. Domácí celek nemohl spokojit a na hřišti se přiostřilo. A na trestnou lavici si šel sednout Matěj Klucho zároveň s Jakubem Jirsou, který dostal 2+10 min za nesportovní chování. Zbytek třetiny přinesl tlak domácího celku, ale žádnou branku vstřelit nedokázal. Kaňkou na úspěšné třetině může být vyloučení Tomáše Marka, které pro další vývoj bylo klíčové.

Začátek třetí periody nebyl ideální pro liberecký tým. Po devíti sekundách snížil kapitán domácích Lukáš Mlejnek právě z přesilové hry. Česká Lípa po tomto gólu dostala impuls a začala tlačit. Další rána pro Liberec byla vlastní branka Prokopa Ferdana a rázem bylo vyrovnáno. Liberec si mohl vzít TIME-OUT, ale situaci tým zvládl perfektně a také byl za to odměněn a to gólem Radka Valeše. Tato akce tým nakopla a zanedlouho si vzal slovo Lukáš Veselý, který nechytatelnou střelou od půlící čáry navýšil vedení. Lípa sebrala veškeré síly, využila přesilovku a snížila stav utkání. Do konce zbývaly necelé dvě minuty a k naneštěstí domácí vyrovnali zásluhou Štěpána Slaného.

Začala velká loterie a to bylo prodloužení. Liberci se podařilo vyhrát buly a tím mohli jít do početní výhody 4 na 3. Liberečtí tuto převahu zužitkovali. Vítěznou brankou završil hattrick Lukáš Veselý.

Liberec si v této sezóně připsal první vítězné body za výhru v prodloužení a navázal tak na bodový zisk z utkání s Tatranem Střešovice.

Ohlasy trenérů

Vyjádření trenérky domácích Lenky Bartošové: "Nejvíce mě mrzí naše druhá třetina, která se nám opravdu nepovedla. Nemůže se nám stávat, že začneme být pasivní a tím nechat soupeře tvořit. A bohužel opět jsme se nechali pětkrát vyloučit. Na štěstí se nám povedla třetí třetina a tak jsme získali alespoň zlatý bod."

Vyjádření trenéra hostů Zdeňka Skružného: "Skvělá atmosféra, nadprůměrné superligové utkání. Neproměněná série přesilovek nás stála více bodů."