Klub
03.10.2019 - Redakce

Juniory čeká baráž. Crazy girls se utkají o první body!

Nadchází další důležitý víkend pro elitní celky FBC Liberec. Juniory čeká nevyzpytatelná baráž s celkem Kanonýři Kladno, ve které se střetnou o účast v elitní skupině CE Ligy juniorů. Crazy girls změří síly s Bulldogs Brno. Obou týmům půjde především o zisk prvních bodů do Extraligy žen. V zápřahu budou i muži FBC Liberec.

Junioři FBC Liberec vs. Kanonýři Kladno

Letošní systém CE Ligy juniorů přichystal nejdůležitější zápasy už na říjen. V baráži o účast ve výkonnostně lepší skupině se střetnou junioři FBC Liberec s Kanonýry Kladno. Liberečtí mladíci se umístili ve vyrovnané skupině se Spartou a Panthers Praha na druhé pozice. Všechny týmy získaly 6 bodů a o druhé pozici rozhodlo až nastřádané skóre. Kladno sehrálo své zápasy ve skupině s Tatranem Střešovice, pražským Startem a Chomutovem. Po vyrovnaných utkáních si nakonec odnesli 9 bodů a zůstali na druhé pozici za Tatranem Střešovice. 

Koho sledovat: Liberci zatím neomylně vládne Vojtěch Wiener, který se i díky menšímu počtu zápasů drží na špici kanadského bodování celé CE Ligy juniorů. V zápasech těží z dobré spolupráce s Jakubem Mádlem. Do zápasů baráže nastoupí i Martin Čermák. Ten v letošní sezóně už dvakrát nastoupil za mužský celek v Superlize mužů. I Kladno má mezi svými řadami zajímavé hráče. Reprezentační zkušenosti z výběru U17 má za sebou trio Molhanec, Bohuslávek, Bachmaier.

5.10.2019 | neurčeno | SH Bios Kladno
6.10.2019 | 15:00 | SH ZŠ Dobiášova

Crazy girls FBC Liberec vs. Bulldogs Brno
Severočeským florbalistkám se v nové sezóně zatím nedaří. V Extralize žen prozatím nezískaly ani bod a dělí se o poslední příčku. To samé se dá říct i o sobotním soupeři. Nováček Bulldogs Brno zatím nezáří a ani jihomoravský tým nezískal ani bod! Oba celky mají shodné problémy. Inkasují mnoho branek a nedokáží jich ani mnoho střílet. V součtu za 8 zápasů nastřílely pouze 23 branek.

Koho sledovat: Do Extraligy žen skvěle vlétla Pavlína Bačová, která zažívá premiérovou sezónu mezi elitou. Ve čtyřech zápasech získala 8 kanadských bodů ze 13 možných a jistě vládne týmovému bodování. U libereckých žen je situace vyrovnanější. Nejvíce se prosazuje Faťunová, Bárková a Pavlíkové. 

5.10.2019 | 18:00 | SH ZŠ Dobiášova

Florbal Chodov vs. FBC Liberec

Těžký oříšek čeká elitní celek FBC Liberec. V neděli zamíří k 5. kolu Superligy florbalu na zápas s pražským Chodovem. Domácí jednoznačně patří mezi favority na účast v Superfinále letošního ročníku. Svoji formu potvrzují i plným počtem získaných bodů. I proto se dělí o vedoucí postavení v Superlize mužů s 12 body. Liberec si bude muset dávat především na skvělý útok. Chodov nastřílel ve 4 odehraných zápasech 43 golů!
Florbalistům z Liberce nevyšli poslední utkání dle představ a z duelů s Českou Lípou a Black Angels získali dva body. V současné chvíli drží 8. příčku zaručující postup do playoff. 

Koho sledovat: V dresu Chodova září duo Ondrušek, Vávra. V odehraných utkáních nasbírali úctyhodných 28 kanadských bodů. V brankovišti jako jednička působí Michal Rebro. Z libereckých velmi jistě působí zkušení hráči Matěj Klucho i Petr Kološe odehráli výborné zápasy. Z útočníků má dobrou formu Kopecký a Ferdan.

6.10.2019 | 18:00 | SH Jižní Město