Aktuální zprávy
04.12.2019 - Redakce

Muže FBC Liberec čeká náročný zápasový trojboj

O víkendu si elitní celek FBC Liberec užil netradičně volný víkend, kvůli přesunu utkání se Sokoli Pardubice. Právě díky této vynucené změně utkání odehrají svěřenci Zdeňka Skružného náročný zápasový trojboj.

FBC Liberec 
Severočeši se v posledních dvou kolech zvedli. Dokázali porazit Tatran Střešovice a o dva dny později i tým FBC Ostravu. Díky těmto 6 získaným bodům se opět dostali na pozice, kdy mohou přemýšlet o play-off. Po 14. kole Superligy florbalu se nachází FBC Liberec na 12. pozici se zápasem s Pardubicemi k dobru. 

Statiskám vládnou očekávaní střelci. Radek Valeš a Prokop Ferdan posbírali 18 bodů. V závěsu se nachází Jakub Kopecký, který je o bod zpět. Mezi brankáři zatím více výher získal Víťa Vaníček (3), jeho parťák Tomáš Janota má o výhru méně. 

Mezi hlavní problémy florbalového celku z Liberce patří především střílení branek. 66 vstřelených branek stačí na předposlední místo v Superlize florbalu. Méně branek nastříleli pouze Královské Vinohrady. 

1. SC Tempish Vítkovice

Obhájce mistrovského titulu se v posledních duelech těší vítězné formě. Postupně si tým reprezentačního asistenta poradil s Tatranem, Pardubicemi, Bohemians i nováčkem z Brna. Nejbližší prohra se datuje do řijna, kdy rytíři z Vítkovic podlehli pražské Spartě.
V superlize nasbírali Vítkovice 31 bodů a nachází se na třetí pozici za Chodovem a Mladou Boleslaví. 
Pátečnímu soupeři stále chybí několik důležitých opor ze zranění se zotavují obránci Hubálek a Jastřembský. Nadále chybí i hvězda pražského MS Adam Delong. Právě druhý jmenovaný rozhodl první vzájemný duel ze září 2019. 
Pokud chtějí liberečtí s Vítkovicemi bodovat musí si uhlídat Lukáše Hájek. Útočník s číslem 44 poslal za záda brankářů už 22 branek. Vyjímečnou formu potvrzují i čísla z posledních 4 odehraných duelů, kdy nasbíral neuvěřitelných 19 kanadských bodů. 

FBC 4CLEAN Česká Lípa

FBC Česká Lípa už v Superlize nepůsobí jako nováček. V sestavě Lenky Bartošové najdete několik ostřílených borců v čele se Štěpánem Slaným, Radkem Krajcigrem nebo Tomášem Kadlecem. I díky tomuto faktu Česká Lípa získali v prozatímní tabulce 15 bodů a nachází se na 9. místě těsně za bránami do play-off. 
V utkáních s Českou Lípou vždy dominují domácí družstva. Zmínit můžeme dvě prohry Liberec na palubovce soupeře ze začátku sezony. Jedna prohra byla v rámci Poháru Českého florbalu.) Obdobný trend byl i v minulé sezóně. 

Nejdůležitější postavou týmu Lenky Bartošové je jednoznačně střelec Radek Krajcigr. Ten neomylně potvrzuje dar střílet branky. Do soupeřových sítí jich vstřelil 21! V obraně vyniká další výrazná osobnost Milan Tichý. Tento tvrdý obráce s neuvěřitelně prudkou střelou pronikl v novém reprezentačním cyklu i do výběru Pettriho Ketunena. 

Největší slabinou se může zdát aktuální forma. Z posledních 4 duelů si českolipští florbalisté vybojovali pouze 2 body za výhru v prodloužení nad Hattrickem Brno. 

Úterní utkání se Sokolem Pardubice bude pro tým FBC Liberec nesmírně zajímavé. Poprvé se představí v rámci "school matche", které pořádá soupeř z Pardubic. Utkání se odehraje netradičně v 10:00 a zajímavé bude kvůli očekávané návštěva. Organizátoři plánují zaplnit hokejovou arénu v Pardubicích z více než poloviny. Do Enteria Arény by mohlo dorazit více než 5000 diváků. 

Program FBC Liberec

  • 6.12.2019 | 19:00 | 1. SC Tempish Vítkovice | SC Dubina 
  • 8.12.2019 | 18:00 | FBC 4CLEAN Česká Lípa | SH Dukla Liberec 
  • 10.12.2019 | 10:00 | Sokoli Pardubice | Enteria Aréna