5.kolo, ne 23.9.2018
Sparta
10
:
5
(4:3, 1:0, 5:2)
Liberec
Sparta
Beneš, Eckhardt - Křenek, Veselý, Marvánek, Čermák, Košir, Časar, Burian, Garčar, Bína, Zouzal, Krejča, Kareš, Ujhelyi, Bartoš, Pražák, Zeman, Kalaš
Liberec
Janota, Vaníček - Klucho, Kološ, Leksa, Bitman, Böhm L. - Valeš, Kořínek, Ferdan, Salát, Marek, Kopecký, Baudsich, Rozkovec, Hiadlovský
Branky: 1. Milan Bína, 8. Marek Zouzal, 13. Jan Marvánek, 20. Jan Marvánek, 39. Luka Časar, 44. Michal Kareš, 46. Milan Bína, 47. Jan Marvánek, 49. Milan Garčar, 60. Milan Bína - 6. Petr Kološ, 15. Petr Kološ, 16. Jan Bitman, 41. Radek Valeš, 59. Jan Baudisch; rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý; vyloučení: 2:2; využití: 1:0; diváků: 576; zásahy brankářů: Martin Beneš 17 - Tomáš Janota 3, Vít Vaníček 11; po třetinách: 4:3, 1:0, 5:2;

Reportáž

ACEMA Sparta Praha vs. FBC Liberec 5:10 (4:3, 1:0, 5:2)

Liberečtí hned zezačátku poznali hořkost inkasovaného gólu a po padesáti sekundách ztrácel. V 6. minutě sice vyrovnal Kološ, ale liberečtí pokračovali v nekoncentrovaném výkonu a v časech 7:10 a 12:25 inkasovali znovu. Dvě slepené branky v 15., respektive 16. minutě dostaly Liberec zpátky do hry. Trefil se nejdříve znovu Kološ a po chybné rozehrávce Marek. Vyrovnaný stav vydržel téměř do konce první třetiny. Avšak v čase 19:58 využili domácí přesilovku a do šatny si vzali průběžné vedení 4:3.

Do druhé periody vstoupili hosté lépe, ale těžko se dostávali skrz obranu Sparťanů. Po dlouhých osmnácti minutách se navíc prosadili znovu domácí a odskočili do dvoubrankového vedení.

Vstup do třetí třetiny se Liberci povedl a už po padesáti vteřinách snížil na 5:4 Valeš. Sparta ale po třech minutách znovu udeřila, a poté v čase 45:13 zvýšila už na 7:4. Osud zápasu pak určil o pětasedmdesát sekund později Marvánek, který se tento večer prosadil již potřetí. V závěru se Libereckým podařilo kosmeticky upravit skóre zápasu, trefil se Baudisch. Sparta ale přidala další branky a zapisuje vítězství 10:5. Liberečtí tak stejně jako v minulé sezóně nevezou z arény na Podvinném Mlýně ani bod.

Další utkání odehraje FBC Liberec v pátek 28. září, sváteční utkání je čeká ve spotovní hale Děkanka proti pražským Bohemians. Úvodní buly je plánováno na 17:00 hodin.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostů Zdeňka Skružného: Nepovedla se nám pasáž utkání, kdy jsme mohli utkání zvrátit. Ve slepované sestavě se to tentokrát nepovedlo. Děkujeme soupeři za utkání a jedeme se připravovat na další zápas. Komentář trenéra domácích Ondřeje Kašpárka:Těžký zápas s těžkým soupeřem, který výborně vstoupil do sezony. Jsme rádi, že máme tři body, ale pořád máme v zápase pasáže, kdy vypadneme z role a dostáváme laciné branky po individuálních chybách. Musíme pořád kvalitně pracovat v tréninku. Děkujeme soupeři za utkání.