4.kolo, ne 23.9.2018
Vítkovice
8
:
7
(3:1, 4:2, 1:4)
Liberec
Vítkovice
Liberec
Branky: 1. Vlaďka Maděrová, 13. Tereza Chlupatá, 19. Veronika Janáčková, 26. Nikola Liberdová, 30. Nikola Liberdová, 32. Michaela Kubečková, 36. Viktorie Martináková, 47. Michaela Kubečková - 8. Lea Veselská, 23. Markéta Valešová, 33. Karolína Nováková, 44. Kristýna Rondošová, 44. Dominika Plichtová, 55. Markéta Lenfeldová, 58. Markéta Lenfeldová; rozhodčí: Dalibor Jekielek - Dominik Pustówka; vyloučení: 2:0; využití: 0:1; diváků: 70; zásahy brankářů: Viktorie Karasová 6, Simona Pytlíková 7 - Alžběta Hánová 39; po třetinách: 3:1, 4:2, 1:4;

Reportáž

Vítkovice otevřely skóre již v první minutě a byly aktivnější až do osmé minuty, kdy ukázal zoubky i Liberec. Veselská vyrovnala střelou od mantinelu. Hra se vyrovnala, ale góly dávaly Vítkovice. Do šaten jsme šly za stavu 3:1.

Začátek druhé třetiny naopak vyšel lépe Liberci, snižovala Valešová. Vítkovice ale následně odskočily dvěma góly. Navíc další přidaly ve vlastním oslabení. V téže přesilovce jsme se nakonec prosadily i my a snížily Novákovou. Konec třetiny patřil opět Vítkovicím, Matináková zvýšila již na 7:3 a nic nezměnila už ani Rondošová, když nepromněnila trestné střílení.

Třetí třetina ukázala, že fe florbale je stále o co hrát a věřit v dobrý výsledek se musí až do konce. Nejprve snížila Rondošová a hned vzápětí se trefila Hroudová. Převahu Liberce nachvilku přetnula Kubečková, jejíž gól se nakonec ukázal vítězným. Nabídnutou přesilovku Liberec sice nevyužil, ale vzápětí dvěmi góly zdramatizovala zápas Lenfeldová. Stav 8:7 se bohužel už v posledních třech minutách nepovedlo zvrátit.

Zhodnocení trenéra: "Do zápasu jsme šli až s příliš velkým respektem, který trval dvě třetiny a začít hrát až za stavu 7:3 se soupeřem jako jsou Vítkovice je sebevražda. V zápase nás opět srážel nedůraz na vlastním brankovišti a jistá herní nedozrálost, kdy opět inkasujeme v početní výhodě. Až toto zlepšíme věřím, že budeme pro tými jako Vítkovice minimálně vyrovnaným týmem. Doufám, že dozrajeme co nejdříve. Určitě vyzdvyhuji 3. třetinu a práci celého týmu, kdy každý dělal co měl, bohužel obrat jsme již nestihli."

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostů, pana Nováka: Škoda 1. a 2. třetiny. 3. třetina jednoznačně nejlepší z celé sezóny, musíme navázat a vyvarovat se hloupých chyb v obraně. Máme na čem pracovat! Jedeme dál sezóna je dlouhá a stále se zlepšujeme. Vítkovicím díky za zápas. Komentář trenéra domácích, pana Šebesty: Holky předvedly koncentrovaný výkon pouze 30 minut a proto tak vypadá i výsledek zápasu. Zbytečně vyhrocený závěr , který nemusel být. Zapomenem na něj a pokračujem dále v tvrdé práci. Díky soupeři za utkání a přejeme šťastnou cestu domů.